Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 4 oktober 2015

Kryddstarkt

Bland mycket annat i trädgården så odlar vi en hel del kryddor. Många av dessa räcker hela året. En viktig del av det jag brukar kalla lyx.

Bjälkarna i kökstaket är perfekta för att
hänga kryddor på tork.

Fr. v. timjan, citronoregano, rosmarin och 2 sorters chili.

Ännu en chilisort och tomater.

Lördagens middag : Bönsallad med grekiska biffar
Eftersom vi inte äter kött så är det quornfärs i biffarna.

Haricots verts utbytt mot sojabönor.
 

12 kommentarer:

  1. Verkligen en lyx! Härligt att flera av kryddorna räcker hela året. Timjan och chili använder vi mycket! Chili har vi faktiskt fått färsk några gånger under resan - många som odlar det här nere.

    SvaraRadera
  2. Chili har blivit lite av en favorit. Kul att det finns så många sorter och så olika styrka / hetta.

    SvaraRadera
  3. Egenodlat är lyx vad det än gäller! Och kryddor smakar ju så otroligt mycket mer när dom är ens egna!
    Så fick man se att det är lika fint inne hos er som ute!!! Och samma kokboksförfattare verkar vi också tycka om! Älskar hennes kokböcker!
    Vilken god maträtt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller till fullo med dig.
      Tack! Eftersom vi lever väldigt mycket "uteliv" här på Getingstorp så blir det färre interiörbilder, men då och då kan oxå såna dyka upp.
      Den kokboken är en av D:s favoriter.
      Maträtten var supergod och vi har nu utnämnt den till vår nya Greklandsfavorit.

      Radera
  4. Vilken toppen idé att hänga upp kryddorna på bjälken. Både vackert att titta på, lätt att plocka åsså tar de ingen plats på köksytorna. Riktigt smart:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart och vackert, kan det bli bättre.

      Radera
  5. Vad fint det var med kryddorna i taket. Jag klippte faktiskt också ner ett antal kryddbuskar, ja, det var nog en 50 cm höga. Fast dessa hängde jag i skolhuset, men jag kanske skulle ta in dem i öket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är klart att har man ett skolhus kan man oxå hänga kryddorna där.

      Radera
  6. Jag har missat en del inlägg av dig och har nu läst ikapp! Det är så mysigt att se att Sigge gör framsteg hela tiden. Snart blir det utedags för honom, men han kanske föredra "inne" nu när han har vant sig vid det!
    Dessa färg och smakrika kryddor som är egenodlade är som konstverk där dom hänger på tork! Lyx var ordet!

    SvaraRadera
  7. V i får se hur Sigge vill ha det.och vad vi tror att han klarar. Kanske blir det vinteride för både Sigge och mig, så blir det utgång för oss båda till våren igen.
    Lyx är ordet, helt rätt.

    SvaraRadera