Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 26 november 2015

Besök

Som torde framgått av tidigare inlägg så är vi en hundrik familj. I förrgår var Sara och Per på besök med 4 av sina vovvar. Ville, Elvis, Disa och Hilda heter de fyrbenta besökarna. Sally hade fått stanna hemma och ta hand om sina valpar. En av valparna kommer att bo med Nelson och Sigge. Vi kommer att ta hem honom på juldagen när jullugnet har lägrat sig över Getingstorp. Då är han 10 veckor. Bilder på honom kommer när han kommit hem. 

Kanske undrar du vad Sigge gör när så många hundar är på besök? På sitt gömställe bakom TV:n på öv. så klart.
 Ville i Saras knä, Hilda och Elvis i D:s knä,
Disa tittar fram under stolen och
Nelson bredvid matte. Ett härligt gäng.
Nelson och Basse kommer bra överens.

16 kommentarer:

 1. Ojojoj så mycket vovvar! Haha, stackars Sigge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sigge är van, men drar sig undan när de blir för många. Med en och en besökare så tycker han att det är ok.

   Radera
 2. Då får jag väl gratta till den nya familjemedlemmen:-) Blir det en mops som ska göra Nelson sällskap eller? Vad ska han heta då? Ja, ja, min nyfikenhet...

  Om han är en mops så är det bäst att du skaffar öronproppar åt Nelson, för mopsar snarkar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blir en blandis. Pappa: 100 % Dvärgpudel Mamma: Mixen Pugalier

   Pugalier är en mix av Mops & Cavalier 50/50, vanlig mix i England och Australien. Mammans temperament kommer från båda raserna, hon viftar på hela kroppen när hon viftar på svansen -alltid glad! Lättlärd .Hon pratar mycket med sina ögon/ögonbryn. Är Osborne, som han kommer att heta, sedan klok som en pudel så blir det bra.

   När det gä'ller snarkningar så får han först försöka överrösta Nelson som snarkar så där härligt sövande.

   Radera
  2. Dessa raser fick jag googla. Lär bli en rolig blandning och blandraser är ju ofta de mest trogna och fina familjemedlemmar. Åsså älskar jag namnet. Undrar om Ozzy har nå't med namnvalet att göra... Hursom blir hunden nog sötare en Ozzy;-)

   Radera
  3. Trognare än renrasiga Nelson kan du inte hitta och han kommer säkert att uppfostra Osborne till ännu en trogen familjemedlem.
   Ozzy har inget med namnet att göra. Vi tyckte bara att det passar. Ännu bättre efter att ha läst detta: Är ett gammalt ursprungligen engelskt vikinganamn som betydde björn-gud.
   Där "os" betydde "gud" och "boern" betydde "björn"
   Från början uttalades det "åsbjörn", men uttalas nu mer som det stavas. Av alla stavningsvarianter så valde vi Osborne som definitivt är sötare än Ozzy. Jag har träffat honom en gång.

   Radera
  4. Hahaha! Ni är duktiga ni:-) Så du har träffat Osborne eller "the real Ozzy" en gång;-) Avis - moi, japp, om du menar Ozzy alltså;-)
   Maken och jag älskar ju att namnge allt och inget. Vi tycker vi är väldigt "innovativa" att döpa våra elektroniska pryttlar och bilen såklart. Men vi har nog hittat våra övermän här:-) Du och D är härliga:-)))))))

   Radera
  5. Tack! Nu slarvade jag igen.. Det är Osborne jag träffat en gång, inte Ozzy, men det är oxå nåt att vara avis på som du snart får se. Det kändes rätt med namnets ursprung och betydelse och vi går mycket på känsla.

   På tal om att namnge bilar, prylar etc. så kommer jag att tänka på Jan & Anna i Portugal med bloggen " Man ser floden"
   ( http://www.portugal-alentejo.se/ ). Dom namnger oxå det mesta i sin omgivning. T ex bilen Frasse, rörkaminen Sonja och gaskaminen Carmen. Alla har vi våra små egenheter.

   Radera
 3. Mysigt, det är så mysigt med husdjuren, dom är riktiga varelser och man har så kul med dom!
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Nej men nu blir jag ju inte så lite glad över att läsa att det snart kommer att en ny familjemedlem till Getingstorp !! Bara 10 veckor gammal låter i mina öron som rena rama drömmen ! Så liten och så skör behöver lika mycket omsorg, uppfostran och kärlek som en liten bebis. Har ju själv gått i väntans tider på fina Funny/Fanny i över tre år nu men det är ju en helt annan till synes och dessvärre ändlös historia.

  Inte är det synd om Sigge inte, de kommer att bli bästisar alla tre och låt dem snarka så det mullrar och bullrar i hela huset ! Hellre det än inga vovvar eller någon misse alls :-) Ja, ja, katter spinner väl mest vilket också är en sövande njutning . Ser fram emot bilder på lille Osborne !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir härligt med en till familjemedlem att slösa kärlek på. Vår fyrbenta trio kommer säkert att bli ett väl sammansvetsat gäng som tar hand om varandra. Från början var jag kattmänniskan och D hunddito, men nu är vi båda både och. Ett Getingstorp utan hund och katt känns otänkbart.
   Det kommer bilder, jag lovar.

   Radera
 5. Va kul! Och ett stort grattis till den vovven som kommer till en sådan underbar familj. Blandningen låter som en bra spännande variant och lite kul är det med alla olika "blandnamn" som ploppar upp i hundvärlden. Undrar hur många av dem som så småningom kommer att godkännas som "renrasiga"...

  SvaraRadera
 6. Tack! Det är alltid viktigt att veta vilken hund / ras man skaffar. Vi har här hittat en "blandis" som vi tror passar oss. Sedan är hundar liksom vi människor individer som oxå präglas av uppväxt och uppfostran och där har vi en viktig roll i att få Osborne att tycka om att leva Getingstorpskt.

  SvaraRadera
 7. Vad många hundar. Härligt och se Nelson och Basse mysa tillsammans. Sigge är lite utanför men har nog har det bra och dessutom har han koll på läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en härlig samling att umgås med..

   Radera