Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 10 augusti 2015

Sigge hittad vid liv, men skadad

Sigge hjälper gärna till i trädgården.


Han myser lika gärna i mattes Howard.

Tack vare uppmärksamma grannar så hittades igår Sigge. En av våra närmaste grannar, A,  hade varit borta över helgen och haft tillsyn av huset. Personen som sett till huset hade  tidigt igår sett en röd katt på tomten. När katten gick iväg såg hon att den rörde sig konstigt med bakkroppen. Eftersom A  själv har katter som Sigge ibland brukar besöka så kom hon  att tänka på Sigge och sökte därför oss på telefon. 

När jag ringde upp  och fick veta detta på eftermiddagen så gick D och Sara till A och och tillsammans sökte de igenom det närmaste skogsområdet. När de sökt länge och var på väg att avsluta så tittade de extra noga igenom  buskage som låg närmare tomten. När de lyste med ficklampa i ett av dessa så fick D se Sigge ligga hopkrupen och gömd bakom ett stenblock. När hon tog upp honom så kunde hon konstatera att han hade väldig smärta. De fick låna en kattbur av A och fick skjuts hem med Sigge. Oj, så skönt det var för mig att få ge honom en kram och känna hans mjuka päls.


Sara ringde till Djursjukhuset i Kumla dit de begav sig.
Där fick Sigge smärtstillande varefter han undersöktes och röntgades. På röntgenplåten kunde konstateras en skada på bäckenet. Utan att närmare veta vad som orsakat skadan så kan väl ändå antas att han blivit påkörd när han passerat över vägen.

En remiss skickades till Strömsholms djursjukhus som D kontaktat nu på morgonen.Hon har redan åkt dit  så att han är där när det smärtstillande upphör att verka. Sedan får vi avvakta ett definitivt besked om något och i så fall vad som kan göras åt den skada Sigge har. En oviss väntan.

Tusen tack till A som kontaktade oss och därmed räddade Sigge från en plågsam död i all ensamhet. Nu får vi chansen att göra så mycket som är möjligt för Sigge och han får bästa möjliga vård. 

14 kommentarer:

 1. Då fortsätter jag hålla tummarna hårt! Hoppas han kan opereras/gipsas. Jag är ingen katt fan men jag gillar ju Gustaf och Sigge är ju en kopia av honom, vilket jag ju har skrivit förut. Den andra bilden är ju såååååååå skön och sååååååå Gustafish;-)

  Undrar om den bilisten som körde på Sigge märkte det. Jag menar Sigge är ju ganska stor så bilisten borde ju ha lagt märke till "dunsen" i så fall. Nej, bäst att låta bli att spekulera.

  Hoppas, hoppas nu att allt går väl och att Sigge får komma tillbaka till dig. Uppdatera gärna bloggen om du orkar...

  SvaraRadera
 2. Jag spekulerar inte om hur det hände, allt mitt fokus är på att allt ska bli bra för Sigge.
  Det är klart att jag uppdaterar även om det fällts många tårar idag på Getingstorp.
  Än en gång, Tack för din omtanke!

  SvaraRadera
 3. Stackarn! Skönt att ni hittade honom och kan ge bästa möjliga vård så han åtminstone slipper vara ensam och ha ont. Håller tummarna för att det ska gå bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mitt i eländet så klänns det oerhört skönt att vi ändå hittade honom. Tack för alla tummar som hålls.

   Radera
 4. Åh, vilken tråkig information. Tänk att Sigge hittades och kunde komma under bra vård. Något bra i eländet. Stackars, stackars den lille vännen. Nu håller jag tummarna så att han blir helt återställd, även om det tar tid! Hoppas att ni själva mår så bra det går...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, ändå nåt bra i eländet. Nu får vi bara hoppas att sjukhuset ser några möjligheter för honom så att han får chansen att komma igen.
   Själv mår jag skit, det känns tomt, tomt, tomt, men vi i övriga familjen får hjälpa till att peppa varandra.

   Radera
 5. Vilken tur att din katt hittades! Härligt med vänliga och hjälpsamma manniskor!
  Hoppas allt går bra nu,

  SvaraRadera
 6. Visst är det skönt med människor som bryr sig. Hemska tanke om han blivit liggande kvar. Nu hoppas vi!

  SvaraRadera
 7. Vill egentligen inte ens tänka tanken att Sigge inte hade blivit funnen levande eller inte blivit funnen alls men gör det ändå för det kunde faktiskt hänt och nu blev det inte så !!!!! Är verkligen riktigt riktigt glad för er skull och att det finns människor som bryr sig och vill hjälpa till.
  Nu gäller det bara att se framåt och hoppas på det bästa för er fina katt. Vet ju hur värdefulla djur kan vara som en del av familjen. Skänker mina varmaste tankar till er och fortsätter att hålla mina tummar för att allt ska sluta väl och att han snart ligger hemma och myser igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemska tanke.
   Nu ser vi bara framåt, och det med tillförsikt.
   Tack för dina vänliga ord och tankar!

   Radera
 8. Va skönt att han vart hittad, skulle inte vara roligt att leva med ovissheten vart en familjemedlem tagit vägen. Tänker tillbaks då vår hund vart attackerad av andra hundar, att hon lika gärna kunna ha sprungit livrädd till skogs och chanserna då att få igen henne skulle varit minimala. http://livetsutmaningar.blogspot.se/2014/09/tacksam-att-du-overlevde.html

  Hoppas att de nu på djursjukhuset kan hjälpa honom att bli bra.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja, det var en oerhörd lättnad att vi hittade honom. Du som varit med om nåt liknande förstår så klart hur vi känner.
  Nu lever vi på hoppet om snar bättring för Sigge.

  SvaraRadera
 10. Precis det här hände en av de katter vi hade en gång, fast hon släpade sig hela vägen hem. vi hittade henne på verandan en morgon och efter besök på djursjukhuset konstaterades det ett krossat bäcken. Hon självläkte dock och blev helt återställd, så jag hoppas det går lika bra för Sigge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis sånt vi behöver höra nu. Vi hoppas att det går lika bra för Sigge.

   Radera