Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 13 augusti 2015

Det blir inte alltid som man tänkt

Dagens inlägg skulle kommit tidigare i veckan , men Sigges olycka kom emellan så därför har allt handlat om honom denna vecka. Det kommer flera uppdateringar om Sigge. Allt talar nu för att han får komma hem och rehabiliteras här hemma.
Söndagen började med att D bjöd på frukost i växthuset.

I söndags skulle jag köra veckans gräsklippningsrunda på 3 timmar. Detta i ett försök att skingra tankarna från att Sigge var på rymmen. Det blev tyvärr bara en halvtimme på klipparen då wiren till styrningen plötsligt brast. Som väl är så har jag många personer i den supportskara som man behöver när man som jag inte praktiskt kan fixa saker själv.

Jag hann med att klippa gräsplanen utanför grinden och
ett varv runt en av gräsmattorna. D har som synes köpt
torvblock och stallströ till sitt projekt nere vid syrénhäcken.
I björkdungen tog det stopp.

D är min första och största support i alla lägen och hon kunde snabbt konstatera wirebrottet och att det krävdes byte av wire. Inget som vi klarar av själva. Då kontaktar jag Ola på firman "Sohlbergs" i Fjugesta. Han hjälper till i alla lägen när jag får gräsklipparproblem. Han kommer då med släpkärra och hämtar klipparen, tar in den till sin verkstad och levererar klipparen åter nästa dag. Han är en person som för mig, i min situation, är ovärderlig. En wire är beställd och beräknas komma hem idag  och hinner den då oxå monteras så  har jag förhoppningsvis klippt gräset  innan morgondagens  traditionella kräftskiva med barn och barnbarn.
I bästa fall så är då oxå Sigge hemma så att hela familjen är samlad.

4 kommentarer:

 1. Det första jag spontant tänkte på var: en olycka kommer sällan ensam. Som tur är verkar båda olyckorna sluta lyckligt, å det är det viktigaste.
  Å frukosten är jag aningen avis på måste jag säga, liksom kräftskivan. Älskar kräftor (vi hade kräftskiva förra helgen). Undrar vilken sor ni satsr på. Hoppas du rapporterar med ett "expertuttalande";-)

  Så himla kul att Sigge får komma hem. Med den kärlek som ni ösar över honom lär han snabbt bli helt kry igen.

  Å eftersom jag är väldigt nyfiken får jag faktiskt fråga dig en sak. Jag menar när du fick stopp med gräsklipparmoppen i dungen - hur tog du dig därifrån? Brukar du gå med käpp eller sitter du i rullstol annars. Du behöver förstås inte svara på frågan om du tycker att den är alldeles för närgången - frågan alltså.

  SvaraRadera
 2. V i har inte haft så mycket tid att ägna åt kräfttester så D köpte de hon tyckte såg bra ut. Jag återkommer så klart med utlåtande.
  Sigge är hemma vilken minut som helst, då blir det glädje i huset. Nelson har oxå förstått och är gladare än nånsin tidigare den här veckan.
  Jag klipper bara gräs när D är hemma och när jag får motorstopp eller behöver tanka så ringer jag henne på mobilen. Då rycker hon ut med elmoppen eller bensindunken. Allt måste planeras i detalj i ett hem som vårt, men vi saknar för den skull inte spontanitet..

  SvaraRadera
 3. Maskiner och datorer skall bara fungera, annars är det inte så kul. Men dom går ju att laga, men allt tar tid,
  Hoppas Sigge är hemma nu och har det gott.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är datorn fixad, gräsklipparen reparerad, gräsmattan nyklippt sedan igår och viktigast av allt, Sigge är hemma och har det gott.

   Radera