Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 14 augusti 2015

Sigge är hemma igen

Det kommer att dröja innan Nelson och Sigge kan gå
på kvällspromenad tillsammans igen.

Igår morse ringde veterinären från Strömsholm redan vid 9-tiden och sade att
D kunde få hämta hem Sigge. Tjoho! Snacka om att lycka och glädje spred sig på Getingstorp. Kl. 13.00 hade D tid med rehabteamet för genomgång av Sigges rehabilitering och därefter hade hon tid för samtal med ansvarig veterinär. Efter detta så var det dags för hemresa och de ankom hem vid 17-tiden. 

Sigge har en bäckenfraktur som kan läka utan operation med god prognos enligt bedömning från Strömsholm. Under läkningen kommer ärrvävnad att bildas och den stabiliserar bäckenet.

Nu har D och Alice av kompostgaller byggt en rehabhage åt Sigge. Hagen har vi placerat i D:s dressingroom där han får det lugnt och stilla. I  hagen ska han vistas i 3 veckor och där ska han ha sin sovplats, toalett och mat /vattenskålar. Han får alltså inte gå lös i huset. Under de 3 veckorna ska ett  från sjukhuset medsänt schema följas. Ett schema som innehåller lite av varje:  - Han ska ges ett smärtstillande och antiinflammatoriskt läkemedel 1 gång/dag i 7 dagar. 
- Han ska bära en s k hobblesele som håller ihop bakbenen så att de inte glider isär. 
- Han ska gå korta promenader på plant, mjukt underlag 3-5 minuter 4 - 6 ggr dagligen. 
- Han får inte springa, hoppa eller klättra. 
- Han ska ges mjuk massage 1-2 ggr dagligen enligt speciella råd som D fått med.

Sigge har kunnat kissa själv på sjukhuset och det är viktigt att se till att han fortsätter med detta.

Efter de 3 veckorna i hagen ska Sigge hållas inomhus i minst 1 månad. Han får då INTE hoppa upp på saker, springa etc. utan han måste ta det lugnt.

Som vanligt i vår familj så är det D som får bära den stora bördan så dessa rehabiliteringsåtgärder med Sigge ska nu läggas till D:s redan späckade schema. Jag och Nelson får se till att vara lite mindre "krävande" de närmaste 2 månaderna.

Igår var D över med en "Tack-för-räddningsinsatsen-gåva" till våra grannar A och A som i söndags uppmärksammade att nåt var fel med Sigge och kontaktade oss vilket ledde till att Sigge hittades och kunde räddas.

Alice, 7, följde med Farmor och hämtade Sigge. Alice var oxå med i måndags när D åkte in med Sigge till sjukhuset. Alice har bott hos oss denna vecka, en vecka som hon nog kommer att minnas som ofantligt händelserik. Veckan avslutas i kväll med kräftskiva då pappa Marcus, mamma Maria och storebror Erik kommer hit liksom även Sara och Per. Naturligtvis känns det extra bra att även Sigge har kommit hem så att vi kan känna att HELA familjen är samlad. I det sammanhanget ska oxå nämnas Nelson som förstås även han blev jätteglad igår när han bästa kompis Sigge kom hem igen även om han hittills fått nöja sig med att snufsa på Sigge från utsidan av transportburen. 

När Sigge varit borta den senaste veckan så har jag förstås grottat ner mig i bilder av och tidigare inlägg om Sigge. Här är det allra första blogginlägget om Sigge.

10 kommentarer:

 1. Goda nyheter och så skönt att ni slapp fatta "det där beslutet". Roligt att få se söta Sigge som nykomling på Getingstorp. Själv hoppas jag snart kunna skriva mitt första blogginlägg om Funny/Fanny, min vovve, men det ser ut att dra ut väldigt mycket på tiden. Kanske, kanske nästa sommar.

  Ja, D är då helt klart en oumbärlig pärla er familj !! Önskar dig en riktigt skön helg från Malta :-)

  SvaraRadera
 2. En oerhörd lättnad. Det ska bli kul att "träffa" Funny /Fanny. "Kanske, kanske nästa sommar" gäller för Sigge oxå. Jag tror nämligen inte att han kommer ut mera denna sommar, men vi ser till att göra inomhustillvaron för honom så bra det bara går.
  D är en oumbärlig pärla på alla de sätt och familjens verkliga stöttepelare.
  Det känns lite smålyxigt att få helghälsningar från Malta.Du får detsamma från Getingstorp.

  SvaraRadera
 3. Så skönt att Sigge är hemma igen. Å han kommer ju att få vara i världens coolaste dressing room - tänk om han var tjej och inte kille. Rehaben tar ju sin tid om jag läser vad som ska göras, men om man älskar en familjemedlem som ni gör löser det sig alltid. Sedan så läste jag även ditt första inlägg om Sigge och det sista om Buddha. Ja, ni är verkligen kattälskare och katterna kunde inte kommit till en bättre familj!

  Ha en toppen kräftskiva nu! Hoppas på bilder från "rehabcentret" och skivan:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sigge mår jättebra och vi har haft en härlig kväll.

   Radera
 4. Vilka goda nyheter, men hur i hela fridens namn kan man hålla en Sigge "på mattan" så att han håller sig lugn. Det blir verkligen en utmaning för matte och husse att se till det. Ett stort lycka till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte och Sigge har ett alldeles speciellt förhållande så jag är övertygad om att allt kommer att lösa sig.

   Radera
 5. Svar
  1. Ja, nu känns det riktigt, riktigt bra.

   Radera
 6. Härligt att läsa att Sigge är hemma igen! Det blir mycket pyssel i början, men det kommer säkert att gå bra.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sigge ser ut att repa sig snabbt. Han tycker om när D pysslar om honom.

   Radera