Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 25 augusti 2015

Årlig repris till ända?

Jag kanske ändå inte ska klaga på lite halsont.
Det finns de som har mera hals att ha ont i.

Varje år när skolorna börjat efter sommarlovet så brukar jag åka på en förkylning. Så oxå i år. Det börjar alltid när barnbarnen varit här direkt efter skolstarten. Ofta kan de då vara lite krassliga efter att ha smittats av skolkompisar. Jag är uppenbarligen extra känslig för de "elakingar" barnbarnen bär på. 

Den här gången började det för mig dagen efter familjekräftskivan och har sedan envist hållit i sig. En ny variant av åkomma för mig dock, då jag hostat och snörvlat och varit allmänt seg och hängig utan att för den skull haft någon hög feber. 

Denna  gång har oxå D drabbats vilket ju är än värre då hon är motorn i allt här på Getingstorp. Dessutom är det  en pina för henne att tvingas avhålla sig från trädgårdsarbete. I flera dagar dessutom. 

Natten som gick var den första utan återkommande hostattacker och jag kände mig piggare när jag vaknade, redan 05.30 i morse, så nu hoppas jag att åkomman har gjort sitt och att tillvaron kan återgå till det normala. Det som bl. a. innebär att jag ska planera in kommande gräsklippningstillfällen. Onsdag och fredag ser ut som lämpliga dagar denna vecka om jag ska förlita mig på väderprognoserna. Även D säger sig känna sig bättre idag så i morgon kan ruljangsen förhoppningsvis vara igång som vanligt här på Getingstorp.

6 kommentarer:

 1. Ja, det är väl nackdelen med att vara barnvakt. Mån får förkylningar på köpet. Å tajmingen kunde ju inte varit sämre med tanke på det fina vädret - då vill man ju inte vara förkyld.
  Men jag är glad att ni båda två är på bättringsvägen!

  SvaraRadera
 2. Vad är väl en förkylning jämfört med allt det goda man får på köpet av barnbarnen.
  Visst var tajmingen dålig, men vi får hoppas på en fin sensommar och i morgon SKA jag vara på G igen.

  SvaraRadera
 3. Har inte varit förkyld på åratal men sen umgås jag ju sällan eller aldrig med barn heller. Men en förkylning skulle nog vara värt det umgänget.
  Låter som ni båda är på bättringsvägen men det där du skriver till BP, "imorgon SKA jag vara på G igen" måste nog kroppen själv få bestämma. Annars finns risken att det tar längre tid att bli helt frisk och då är det nog bättre att vila och ta det lugnt nån dag till. Sommaren stannar säkert kvar hela långa veckan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn är riktigt "giftiga". Vi är på bättringsvägen efter att ha tagit det lugnt även idag så jag hoppas på gräsklippning i morgon. Även om kroppen bestämmer så kan det hjälpa med lite extra mentalt tryck ibland.

   Radera
 4. Det är många som hostar och hackar nu! Jag har inte tid att däcka,men jag bestämmer inte över det! Hoppas att ni är på G nu! Barn kan vara riktigt giftiga när dom sprider sina bakterier omkring sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vem har tid att däcka? Förr var jag aldrig förkyld, men sedan barnbarn kom in i bilden så är det årligen återkommande. Men oxå efter tio dagar övergående. Jag har goda förhoppningar om morgondagen.

   Radera