Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 27 september 2015

Säsongfinal


Dags för årets sista insats.

Igår klippte jag gräsmattorna för sista gången i år. Längtan efter nästa klippning, i mitten på maj, har redan satt in. Jag brukar alltid ha nyklippt till min födelsedag, den 17 maj. Den här gången delade jag inte upp klippningen utan tog allt på samma dag. Förstås med en fikapaus med D inlagd.  3½timma inkl. fikapausen.

Det var en helt underbar dag igår. Ja, så underbar så att jag t o m stod över att titta på V75. Det händer inte ofta.

D konstaterade när jag klippt klart att det gick även detta år. Vad menade hon med detta? Jo, att jag klarat av att sköta klippningen även i år. För 2 år sedan var jag tveksam  om jag skulle klara mera eftersom jag fick allt svårare att ta mig fram då min vänstra kroppshalva obstruerade allt mera. Men, eftersom gräsklippningen är den  enda fysiska arbetsinsats jag klarar av så ska det mycket till innan jag viker ner mig. Jag ser, som sagt, redan fram emot nästa säsong.

När jag hämtade tidningen nu på morgonen så åkte jag en sväng runt på tomten för att njuta extra av gårdagens insats. Det räcker för att jag ska tycka att jag är lyckligt lottad.


Nelson vill vara med ute när vi är i trädgården.

En kopp kaffe och en toscabit satt fint efter
halva klippningen.Gräset är härligt tjockt och frodigt.

D:s nya rabatt tar sig allt mera.Härligt. Jag får liksom aldrig nog av Getingstorp


Minsann blev det inte en selfie oxå.


6 kommentarer:

 1. Härligt väder och fint i trädgården. Mysigt att sitta på verandan med en go fika. Det är det som är livskvalitet!

  SvaraRadera
 2. Grattis Steve! Du är liksom inte typen som viker ner sig, å det lär du inte göra kommande år heller. Det är jag helt övertygad om!

  Bilderna med den fina blåa himlen är helt underbara. Bra att dokumentera så här. Bara att ta fram det här inlägget när det är grått i november och vitt månaderna efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det här inlägget kommer jag säkert att titta på ett antal gånger under vintern.

   Radera
 3. Så du menar att det är höst på riktigt nu alltså... Ja, jag ska väl försöka klippa gräset vid stugan under dagen och det kan ju hända att det blir säsongens sista runda. kanske ska rengöra och plocka in grillen för säsongen också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag just nu tittar ut på en klarblå himmel med strålande sol så kommer jag på mig att kanske ha sagt för mycket. Allra helst som väderprognosen lovar finväder hela denna vecka. Det kan jag stå ut med, även om det skulle innebära en klippning till. Det kanske t o m kan bli nån ytterligare grillmåltid.

   Radera