Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 november 2015

En blåsning

Vår nya stora postlåda ekade tom igår.

Igår morse när jag åkte ner till postlådan för att hämta tidningen så blev jag påmind om att jag numera är en bekymmerslös pensionär. Lådan var nämligen tom. Ingen tidning, aj, aj, aj. Besviken och lite förgrymmad åkte jag hem och mejlade  till distributören att vi saknade tidningen. När jag tryckte på sändknappen för mejlet så hörde jag D:s glada skratt när hon talade om för mig att det var helgdag och att det därför var utgivningsfri dag vilket hon just upptäckte när hon läste tidningen i sin telefon. 

Helgdag, inte noterar jag sådana trivialiteter. Som pensionär och alltid varande här hemma på Getingstorp så är det bara dagar som går.  Riktigt så illa är det ändå inte, jag skiljer fortfarande på vardag och helg. T ex har vi papperstidningen bara fre-sön. Kanske därför det känns extra surt att den då uteblir en dag. 

Jag kom dock snabbt över besvikelsen över den uteblivna tidningen då jag i stället för att läsa tidningen ägnade tid åt att göra V75-tipset.  Innan detta så åt D och jag vår helgfrukost. Nej, det gick inget vidare på V75, men jag kommer igen nästa lördag. Sooner or later så.... 

Nu ska jag åka ner och hämta söndagstidningen. 


På väg hem med oförrättat ärende. Det var en riktigt
skön morgon så jag njöt ändå 
av moppeturen.14 kommentarer:

 1. Då var vi två som blev blåsta. Jag hade varit på konsert i Luleå för att se Tribute to Dire Straits och skulle ta morgonbussen hem. Men fick vackert vänta 3 timmar tills bussen kickade igång, det var söndagsturlista som gällde...

  SvaraRadera
 2. Så svenkst med brevlådor längs vägen!
  Ha en skön söndag eller vilken dag det nu är, hi,hi!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blir en skön söndag med en god fiskmiddag följd av en film.
   Visst är det söndag, så stod det i a f på tidningen jag hämtade i morse.
   Ha de gott!

   Radera
 3. Hahaha! Det var kanske just på grund av sådana "missar" som vi övergav papperstidningar för många, många år sedan.

  Vi gick ju i pension ungefär samtidigt. Än så länge har jag "koll", det är värre med maken;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju till viss del övergivit papperstidningen, men tycker att det är mysigt att ha den på helgerna. Jag får ju korsord att lösa fredagar och söndagar. Jag tycker mig oxå ha "koll", men får en påminnelse då och då. Det får väl betraktas som naturligt så det kan jag leva med.

   Radera
 4. Här har vi genomgått en lång och smärtsam process vad gäller dagstidningar. Det hela har resulterat i att nu är det bara nättidningar som gäller. Om man som vi numera får posten om aftonen är det liksom ingen idé att ha pappersvarianten. Men det blev en väldigt, väldigt vacker bild på din tur ner till lådan den där morgonen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och med fibernätets utbyggnad så ska väl även vi på vischan kunna känna oss delaktiga.
   Dessutom, de som bor i tätort får ju aldrig uppleva min känsla när jag åker ner till lådan på morgonen.

   Radera
 5. Lite synd med tom låda men de fick iallafall en skön utflykt med moppen i det fina morgonvädret vilket den fina bilden bevisar ;-) Ingen helgdag här inte och tidningen hämtar jag genom att ta hissen ner till brevlådan. Inte riktigt samma sak och dessutom är den för liten för söndagens alla bilagor. Nä, tacka vet jag en äkta lantlåda som eran även om den ekar lite tomt ibland. Klart du vinner på V75, förr eller senare. Undrar vad du önskar mest av allt som går att köpa för pengar. Förmodar att det är pengar man vinner...
  Ha en skön söndagkväll !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lantlådor är trevliga även när de är tomma.
   Jo, visst är det pengar man vinner på V75, men jag har allt jag önskar så grejen för mig skulle nog vara att ha alla 7 rätt.

   Radera
 6. Nej, att hålla reda på dagarna är inte alltid så himla enkelt, och arbetar man inte så är det ju faktiskt inte sådär himla kinkigt heller! Nu har jag plötsligt fått några veckors vikariat så plötsligt måste jag hålla reda på dagarna igen, men det är väl smällar man får ta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju oxå smällar man kan klarar att ta.

   Radera
 7. Vi håller inte heller koll på veckodagarna. Allt som oftast upptäcker vi att Apoteket är stängt eller vad det nu kan vara. Efter ett tag kommer vi på att det är... söndag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det alltså inte bara en pensionärsåkomma.

   Radera