Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 november 2015

Höstdetaljer

När hösten kommer så brukar D fixa med vackra dekorationer lite här och var på tomten.

Höstdekorationer på trappan.
Nelson är känslig för förändringar. Så här på hösten kan det vara lite slirigt på morgonen och det gillar han inte när han ska hoppa in i Jeepen. Då får D plocka fram rampen och kanske oxå locka med några bitar älgkött inne i bilen. Såna godsaker kan han aldrig motstå och vips så är han på plats inne i Jeepen.


Ibland får D använda rampen
för att få in Nelson i Jeepen.


På kvällarna när vi t ex tittar på TV, vilket det blir mera av under den mörka årstiden,  så är alltid Nelson och Sigge med. Dom ligger alltid nära varandra och i samma position, vända mot eller från varandra. Detta med att de intar samma position tycker jag är särskilt intressant. Det kan inte bara vara slumpen.
Nelson och Sigge nära varandra, men på olika nivåer.
Nelson på golvet, Sigge på en fotpall.


En ytterligare höstdetalj ser du på bilden nedan, höstlöv på marken. Vi krattar eller blåser aldrig bort löven på våra gräsmattor utan de får ligga kvar och återgå som näring till jorden. Jag tror att det är bl. a. därför som vi har så fina gräsmattor

På bilden nedan ser du oxå  vinterrestaurangen Birdie nam nam för våra småfåglar och ekorrar. I år har D arrangerat den lite annorlunda vilket bl. a. innebär ett nytt fågelhus. Det ska tillkomma en julkärve vad det lider. Så snart allt var på plats kom  fåglarna och idag oxå den första ekorren.
Birdie nam nam har öppnat för säsongen.


10 kommentarer:

 1. Vilka fina höstdekorationer! Gillar speciellt byttan med ljung i. Just ljung gör sig bäst i en zinkbalja eller vad man nu kallar dessa stora blomkrukor.

  Måste säga att jag inte skulle ha nå't emot att vara hund hos er - älgkött. Endast det bästa är gott nog för Nelson. Skrattade gott här, eftersom du och D ju är vegetarianer:-)

  Trodde att bara människor var vanedjur. Uppenbarligen gäller det även hundar och katter. Det roliga med bilden är ju att varken Nelson eller Sigge verkar vara ett dugg intresserade att följa händelserna på tv. Bilden är helskön faktiskt!

  På tal om löv på gräsmattan kan jag berätta att vi väcktes "mitt i natten" idag av den där eländiga lövsprutan eller vad den kallas. Andra gången på två veckor som Green blåser bort och samlar in löven...

  Birdie nam nam är hur söt (och lyxig) som helst. Nu är det bara att du spanar efter Kurre - ekorren alltså;-) Bloggfoder du vet!

  SvaraRadera
 2. Visst är det trevligt med nåt som "lyser upp" i höstmörkret.

  I den här familjen är det bara Nelson som äter kött och när vi nu kommit över älgkött så får han det.

  Rätt iakttaget av dig, som vanligt. Nelson och Sigge är föga TV-intresserade. Bilden blev skön trots att den är väldigt mörk och inte så lätt tydbar. Men, du brukar kunna tyda såväl synligt som osynligt.

  Jag ska försöka fånga Kurre på bild, men det brukar inte vara lätt. Jag är ju inte så smidig längre så jag kan inte smyga sig fram i fotoläge. Jag.får be D om hjälp.

  SvaraRadera
 3. Ljung, denna ljuvliga växt som lyser upp under mörka höstdagar "därhemma". Verkligen fina dekorationer där på trappan.
  Ser lite trångt ut där i bilen för Nelson men väl på plats, liggande och smaskande på sin köttbit glömmer han säkerligen för stunden både tid och rum.

  Tänk vad många gånger de senaste åren som jag suttit i soffan med maken framför tv:n och tänkt på hur det skulle vara om Funny/Fanny låg intill. Ja, vovven som ännu bara finns i min fantasi. Liksom efter middagarna då det alltid blir lagom med mat över för en hungrig fyrfoting som med sin känsliga nos redan vet vad som nalkas. Nelson och Sigge som ligger i sina invanda lägen och myser tillsammans i er närhet måste kännas på något sätt både rogivande och trivsamt för alla fyra. Medger att bilden i mina ögon är något svår att tyda i sin helhet men det räcker med dina rader och en gnutta fantasi ;-)

  Omtänksamt att skapa en liten restaurang ute på gården för frusna, hungriga småfåglar inför vintern och roligt att de redan så snabbt hittat dit. Kul med söt Kurre dessutom ! Lite synd bara att de är så snabba och ofta svåra att fånga på bild. Men struntsamma, njutbart är att få se och uppleva det hela i verkligheten vilket ändå är viktigast :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar, Nelson har den plats han behöver i bilen, men det ser förstås lite trångt ut när han står upp som på bilden. När matte kör iväg då ligger han lugnt och myser där bak.
   Husdjur i familjen ger oerhört mycket och har man bara tid att ägna åt dom så rekommenderar jag både katt och hund.
   Ja, bilden på de två var en nödlösning, men hittade ingen bättre just för stunden. Men, som du skriver, det man inte ser får man försöka "läsa in".
   Den där uterestaurangen är oxå ett jättetrevligt inslag och efter en tid så känner vi igen en del individer som återkommande besöker den. Somliga år efter år.

   Radera
 4. Me again:

  Outch! Shakhtar Donetsk - Malmö 4-0.

  Pinsamt på gränsen till att man vill gräva ner sig och hoppa över resterande matcherna i CL. Otäckt med Lewicki dessutom... Vågar inte ens tänka på stackars IFK Norrköping nästa år. Är svensk fotboll verkligen så dålig????!!!! Jo, uppenbarligen. Landslaget håller ju samma "klass" å med Lewicki borta mot Danmark så.... Boooohooooo:-(

  Godkänd i Malmö: Jo, faktiskt Wiland och backen Konate. Å det säger väl allt, förutom att jag ironiskt vill lägga till att det var ju himla "kul" att Donetsk lyckades spräcka sin CL- nolla just fyra gånger ikväll...

  PS1. Zlatan lär nog inte bli CL mästare i år heller - den enda titeln han saknar på klubbnivå. DS1.

  PS2. Chris Härenstam ger mig samma vibbar som Dépardieux och Schwarzenegger förresten... Zappade lite mellan kanalerna efter 3-0. DS2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4-0 trots att Wiland var bäst i Malmö säger väl allt. Tyvärr, så illa ställt är det med svensk fotboll. Det var en bedrövlig insats, frånsett de två du nämner. Lewickis skada var verkligen otäck och bidrog förstås till att Malmö kom i otakt..
   Norrköping har fått sig en riktig tankeställare.
   Jag bävar för Danmarksmatchen.

   Varför skulle Zlatan bli mästare nu?. Tittade en del på RM - PSG i 2:a halvlek och han var blek. Han har blivit en tråkig bollhämtare på mittfältet i s f en tiger i straffområdet.

   Chris Härenstam har jag inte närmare reflekterat över..

   Radera
 5. Höstlöv ja, jag vet inte om det är inbillning, men just i år verkar det vara något sanslöst mycket löv på marken överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hsar gjort samma iakttagelse.

   Radera
 6. Sigge väljer mjukare och skönare underlag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte sällan är det upptaget av just honom på de mjuka / sköna platserna i huset.

   Radera