Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 december 2015

Veckans fisk och ett tidigt uppvaknande

Veckans fisk blev denna gång förra veckans fisk, ja t o m förra månadens sista fisk, och intogs till middag i söndags
Rödspätta med krämigt champinjontäcke.


Vad finns då annat att rapportera från min horisont så här en svintidig tisdagmorgon. Ja, det skulle väl då vara att Nelson väckte mig 03.15. Nej, det är inget han har för vana att göra, men antagligen har hans uppmärksamhet fångats av något ute på tomten som han tycker att det är viktigt att oxå jag tar del av.  Kanske är det ett rådjur, en hare, en räv. Ja, någon av de skogens invånare som är våra närmsta grannar och som när snön börjat komma gärna tittar in hos oss ibland och då ofta nattetid.
När jag väl klivit upp så var Nelson djurintresse som bortblåst och nu ligger han och snarkar tungt igen.

Nu undrar du kanske varför jag inte gör som Nelson. Nej, har jag blivit grundligt väckt så är omsomnande inte min starka gren. Då tar jag hellre ett snabbt beslut om att jag är utsövd och tillräckligt pigg och alert för att ta mig an ännu en dag här på Getingstorp, så då kliver jag upp, parkerar framför datorn, skriver ett blogginlägg och tar ett svep runt världen för att insupa de senaste av händelser. 

Sällskap behöver jag inte sakna då Sigge oxå vaknat. D har däremot inga problem med att sova vidare efter tillfälliga störningar. Inte så konstigt tycker jag då hennes dagar är fyllda av arbetsuppgifter som kräver sömn och vila. Ett resultat av gårdagens insatser ser du här nedan.

Hoppas att du oxå går en härlig decembertisdag till mötes, även om du valt en något senare start på dagen.
Lussekatter, en del av D:s adventsbakning.

Nelson och Sigge delar gärna mattes köksbestyr.8 kommentarer:

 1. Det lät som ett väldigt tidigt uppvaknande! Nu får vi hoppas att det blir en bra första december, för den blir ju onekligen väldigt lång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förmiddan har ju redan passerat nu fastän den knappt börjat.

   Radera
 2. Att bli väckt mitt i natten är aldrig roligt. Men precis som D och Nelson har jag inga problem med att bara vända på mig och somna om. Åt andra sidan kan det ju vara riktigt skönt att kolla vad som har hänt i världen i lugn och ro. En sak lär dock vara säker - du kommer att sova ovaggad ikväll;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det lugn och ro närhelst jag vaknar. Vi får se vad som händer när kvällen kommer. Det spelar ju inte så stor roll numera, vare sig när jag vaknar eller lägger mig.

   Radera
 3. Bra med vakthund! Vår hund skällde visst (jag hör inte när jag väl somnat) som tokig över julslingorna med ljus, dom har ju inte varit i hallen/bibblan tidigare, så bäst att skälla så att husse vaknar och släcker alla! Husse har inga problem med att somna om, men hade jag vaknat hade det varit kört!
  Ni får alltid så god mat hos er!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att våra vovvar säger till. Känsliga för föändringar är dom oxå. Minsta lilla nyhet så sägs det till.
   Det här med våra sömnbehov och sömnförmåga är sannerligen skiftande.
   Ja, här bjuds det toppenkäk varje dag.

   Radera
 4. Nelson är en liten rackare! Först ser han till att Husse vaknar och stiger upp och återvänder sedan i drömläge. Den där fisken skulle jag kunna äta ofta. Så vansinnigt gott! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Nelson är en rackare och fisken var vansinnigt god.

   Radera