Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 16 december 2015

Måndagsinlädgg på onsdag

Så kan det bli i julbrådskan. Inte för att jag ansätts av nån dylik, men ändå. Att det här inlägget publiceras idag i stället för i måndags har dock ingen som helst betydelse för hur livet fortsatt ska levas. 

Så här inför jul så har D mycket att pyssla med, massor att förbereda. Förutom att julstämning ska skapas på Getingstorp så ska Julafton förberedas. Julafton som vi alltid firar här på Getingstorp tillsammans med våra närmaste. Det brukar innebära att vi är mellan 12 - 20 personer vid julbordet. 

 Därför försöker D hitta lite enklare maträtter att göra till våra middagar just nu. Det gäller ju att använda tiden väl. I fredags bjöd D på en het köttfärspirog, med quornfärs då förstås. Den var supergod och rejält hot. 

 Julklappar då? Såna köper vi bara till barn och barnbarn och dom blev klara i god tid så det krävs inga desperata måsteköp så här i sista stund.



En ängel hör förstås julen till.

Jens, Josef och Jonke huserar
som sig bör i Bergslagskaminen
.

Och julgranen i glasverandan.
Het quornfärspirog. Hot, hot, hot.

Luciafirandet inskränkte sig till att titta 
på TV-lussandet.
Så här juligt har Sigge vid sin matplats.









10 kommentarer:

  1. Ja, detär mycket innan jul!
    God jul!

    SvaraRadera
  2. Det hör ju liksom till. Mycket har dock blivit lättare genom internets tillkomst. Tack detsamma!

    SvaraRadera
  3. Tycker D är inte bara mycket duktig utan väldigt ambitiös. Alltså jag skulle då aldrig ställa mig vid spisen och laga mat för 12-20 personer. Om jag ska vara ärlig lagar vi bara julskinkan själv, förutsatt att det finns en icke färdigkokt skinka att få tag på vill säga... Resterande mat finns att köpa på Saluhallen. Ja, så lata är vi;-)

    SvaraRadera
  4. D är duktig, ambitiös,............, ja jag kan fortsätta länge till.
    Bra att ni tillagar julskinkan själva, då smakar den ju så mycket bättre.
    Vi har med tiden kommit allt längre bort från det där som finns på Saluhallen och då tenderar man bli allt mera bortskämd, vilket medfört att mycket äter jag numera bara i D:s version.
    Jag tycker att man får vara så "lat" man vill. Det viktigaste är att man lever ett liv som man trivs med.

    SvaraRadera
  5. Julen är en rätt ruschig tid och det känner jag av. Vad juligt och mysigt ni fått det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite kan det väl få kosta för att få till den där rätta julstämningen.

      Radera
  6. Det är många år sedan vi hade det stressigt före jul. Numer bara myser vi och tar det som det kommer. Det blir ju jul i alla fall, varje år...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi planerar och börjar i god tid så jag vill inte påstå att vi har det stressig, bara lite mera att göra än vanligt. Stress upplever jag nog att vi sorterat ut ur vår vokabulär sedan vi kom till Getingstorp.
      Det är i alla fall ingen snö att skotta och det verkar bli en grön jul. Men, mysigt kan vi ha det ändå.

      Radera
  7. Den där köttfärspirogen ska jag lägga på minne, har ju till och med smördeg hemma :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra, då behöver du inte fundera mera på vad ni ska äta till middag på fredag. Smaklig måltid!

      Radera