Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 december 2015

En dag på landet

.
Två ggr/år kommer denna lastbil och slamsuger
avloppsbrunnen.
Igår var det dags för mitt månatliga besök hos min frisör Ida i Fjugesta. Jag vill så klart vara nyfriserad till jul. 

Under mitt frisörbesök så passade D på att besöka biblioteket för att låna några böcker. Böcker om trakten där vi bor. D går just nu en studiecirkel  där man följer utvecklingen från 1700-talet och framåt.  Det blir spännande att se hur länge Getingstorp funnits och vilka som bott här före oss. 
För att kunna forska på egen hand har vi köpt ett abonnemang på Riksarkivet där massor av uppgifter finns lagrade. Jag har börjat söka så smått och det är riktigt spännande. Efter helgerna ska D och jag göra en större gemensam ansats  och grotta ner oss i Getingstorps historia.

På hemväg åkte vi som brukligt till Berga gård för att inhandla ägg. Extra många nu inför alla helger. Honung köper vi oxå där. Den är ett måste till vårt frukostte.


Så kan en dag på landet te sig  veckan före jul.  Föga upphetsande för dig där ute i den stora världen, men fullt tillräckligt för mig.

6 kommentarer:

 1. Det låter lite som i Italien, att åka runt och köpa produkter lokalt på gårdar i närheten. Låter inte så dumt i mina öron :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte illa att kunna förmedla en känsla av Italien här från vackra Lekeberg. Det är en speciell känsla att kunna handla lokalproducerat på gårdar i trakten.

   Radera
 2. Jamen idag var du ju på vift så...;-) En av fördelarna med att bo på landet är ju faktiskt att kunna handla närproducerat direkt från "bonden" så att säga. Det är inte alls samma sak att handla lokalproducerat hos den lokala ICA. Typ en mellanhand för mycket. Men eloge till "min" ICA iaf att den åtminstone erbjuder mer och mer produkter.

  Skrattade gott i affären idag där grönsaker från Gotland erbjöds som närproducerade. Men cirka 200 kilometer mellan 08 och Gotland räknas kanske som "nära" i ett så avlångt land som Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Direkt från bonden eller den egna trädgården gäller så långt det är möjligt för oss. Alltså, inga mellanhänder.
   Ni har det inte lätt där i 08-land, men det får ändå betraktas som bra att grönsakerna kommer från Sverige.

   Radera
 3. Glömde ju säga: det finns ju ett program på svt1 som heter "Det sitter i väggarna". Det går på måndagar klockan 20:00. Har aldrig sett hela programmet men tittat några minuter i slutet. Där gör dom precis vad ni gör - efterforska olika torps historia. Antar att ni har sett serien.

  Jätteskoj att ni vill veta mera om Getingstorp! Vi bloggare lär väl få ta del av historien hoppas jag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi följer den programserien. Det är fascinerande när gamla hus börjar "tala".
   Det är klart att ni med tiden får veta vad Getingstorp har att berätta.

   Radera