Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 19 december 2015

Torkan håller i sig

Förr i tiden var det vedspis som gällde på Getingstorp.
Nu är den en charmig detalj, men vi använder den
rätt ofta vintertid. För såväl mys, värme
som matlagning.
Ja, bloggtorkan alltså. Jag ska ändå försöka skriva om nåt annat än vädret. Det får bli några rader om planerade inlägg. Ja, så gripen är jag av bloggandet så att jag nu ska försöka ha inlägg på lager så att torkan inte blir total när torrperioderna kommer.

D och jag har så smått börjat forska på våra hemtrakter och då fram för allt på Getingstorp. Det kom sig av att D började på en studiecirkel för en tid sedan. Jag blev oxå intresserad när hon berättade för mig om denna. Vi har därför köpt ett abonnemang av Riksarkivet för att kunna bedriva lite egen forskning. Vi är särskilt intresserade att hitta historiska fakta om vårt Getingstorp.


Det är lite snårigt att hitta bland alla arkiv, men samtidigt oerhört fascinerande så det är lätt att fastna framför datorn i sitt sökande. När vi följt serien "Det sitter i väggarna" på SVT 1 så har vi blivit än mera intresserade och fascinerade av vad som står att finna i arkiven.

Vad har då detta med bloggandet att göra? Jo, det är förstås så att när jag får napp i mitt historiska fiske så är det högst troligt att jag kommer att skriva om detta på bloggen. Spännande! Det tycker i alla fall jag.

Nu måste jag sluta för att lägga sista handen vid dagens V75-system.

8 kommentarer:

 1. Jamen då så:-) Då får jag ju som jag vill - nämligen att få ta del av Getingtorps bakgrund. Det ska bli både spännande och intressant att läsa. Å om ni inte hittar nå't "matnyttigt, så kan ni ju alltid kontakta svt1 och programmet "Det sitter i väggarna".

  Det är ju tur att det är vinter just nu, för då gör det ju faktiskt inte de minsta att fasta framför datorn eller hur!!?

  PS. Kolla det här inlägget. Love it:-) http://maritjohansson.se/blogg/?p=13206

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt intressant hittar vi säkert i rullorna.

   Med tanke på var MUN parkerar i tabellen så kan Zlatan ha rätt. Kanske dags för "Special one"att kliva in på Old Trafford

   Radera
 2. Fler än jag som drabbats att bloggtorka ? Scrollar tillbaka bland dina inlägg och ser att du iallafall håller bloggen vid liv. En viktig del även för mig i min vardag men det har varit helt tomt. Har inte kunnat skriva en rad och fantasin har gått på mer än sparlåga. Tror och hoppas att det börjar vända..

  Tycker det låter otroligt intressant och spännande att söka efter och forska fram historien bakom Getingstorp ! Dessutom ett perfekt så kallat "bloggfoder" där jag hoppas och ser fram emot många intressanta napp ;-) Sen är det ju faktiskt inte långt kvar nu tills Osborne kommmer hem och då lär det hända både det ena och det andra med en helt ny familjemedlem i huset :-) Det ska bli riktigt kul att följa !
  Vann du något på V75 ? Ingen vinst för mig i veckans Grand Lottery. Next jackpot ligger på 560.000 €. Då ska jag naturligtvis vinna och omgående köpa hus och vovve ;-) Fullt medveten om att lycka inte kan köpas för pengar ;-) Ha en skön fortsatt helg önskas dig från Malta !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för Maltahälsning Det kan vara bra med nån tillfällig bloggtorka ibland, så att man får tänka till.

   Du har nog rätt om Osborne. Han kommer säkert att dominera vår tillvaro en tid framåt.

   "Sooner or later" gäller fortfarande för mitt V75. Det körs en extraomgång dagen före Julafton så då hoppas jag fixa en riktig julklapp.
   Fortsatt lycka till med Grand Lottery! Ha de gott!

   Radera
 3. ...förbisåg helt din bild här ! Klickade på den i efterhand och det ser hur mysigt och ombonat ut som helst !! Onekligen en väldigt charmig "detalj" ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vedspis skapar onekligen en särskild stämning. Inte minst när vi eldar i den och det sprakar gott om veden.

   Radera
 4. Inget inlägg idag? Hoppas bloggtorkan inte håller i sig bara, för om den smittar dina läsare så sitter både du och vi risigt till;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sitt still i båten, inlägg kommer.

   Radera