Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 12 februari 2016

Grattis Nelson!


Nelson på sin favoritplats i glasverandan.
Idag fyller Nelson 8 år. Matte kommer senare under dagen att uppvakta honom med en köttbulle- och leverpastejtårta. I avvaktan på det så ligger han på sin favoritplats ute i glasverandan och myser.
Veckans tulpaner.

Här drunknar jag gärna med blicken.

Årets första pelargoner.


14 kommentarer:

 1. Men titta, det är ju alldeles snöfritt hos dig nu ! Grattis och dubbelgrattis till fina Nelson som hunnit uppnå en sån aktningsvärd ålder ;-) Tårtan låter som en riktigt läckerbit för en vovve.
  Vackra tulpaner med alla sina färger och pelargoner är så fina. Vi har många av dem som nu blommar ute på terrassen men de blir aldrig riktigt bra på bild. Fattar inte varför, har provat macro men det blir bara en diffus röra av rött. Av mina tulpanlökar syns ännu inget men tids nog, kanske :-) Ha en fin dag på Getingstorp !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var snöfritt, men nu singlar det nåt vitt mot marken igen.
   "Aldrig riktigt bra på bild". Nåt sånt har jag aldrig sett hos dig. Allt du tar dig an blir bra på bild.
   Ha de gott på ön!

   Radera
 2. Där har han det bra. Vindskyddat och med full koll på omvärlden om han känner för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamen, där har han totalkoll.

   Radera
 3. Så gott han har det där, Nelson! Vår Leia vill gärna också ligga på verandan och hon har filtar och fällar och allt där att gosa in sig i! Det ser alltid så mysigt ut med sovande vovvar! Och katter också, men dom krånglar till det så förskräckligt med halsen, den är fullt ledbar i alla vinklar, jag får nästan ont i nacke och axlar när jag tittar på våra katter!
  Fint med tulipaner!
  Skönt att höra att du också ibland lekt med tanken på att sluta blogga! När jag var bortrest nu så hade mitt ressällskap igång sin uppkoppling precis hela tiden och jag tänkte, så mycket hon missar, men de som är lite yngre har tydligen en otrolig simultanförmåga, det märkte jag senare.....och jag gör nog som du, jag fortsätter nog att blogga, jag skulle sakna er alla för mycket, det är kul att pratas vid lite grand! Och se på bilder och kanske visa några!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom vet hur man gosar till det, både hundar och katter.

   Roligt att du fortsätter blogga. Det är dock säkert bra att tänka efter ibland varför man bloggar så att bloggandet inte bara ändar i nåt rutinmässigt måste. På återseende!

   Radera
 4. Grattis till Nelson! Han är nog glad att han slipper vara vegetarian :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han tycker att det är skönt att inte behöva dela allt med matte och husse.

   Radera
 5. Grattis till jubilaren som ser ut att ta sin födelsedag med fattning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som alltid, han tar det med ett upphöjt lugn.

   Radera
 6. Stort GRATTIS till coola Nelson! Å eftersom jag inte gillar "mänskliga" födelsedagstårtor som skulle jag bli väldigt glad över en köttbulle- och leverpastejtårta:-))))

  Undrar om det är nytagna bilder, för på fotona syns ju ingen snö längre. Den har kanske tinat bort under natten, medan Närke skickade snön till oss nollåttor alltså - så totalt onödigt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nelson tackar och bugar. Fotona är tagna nån minut innan inlägget, så som du förstår ha vi ett ombytligt klimat här i "Gnällbältet".
   Skicka "den vita skiten" vidare vetja!

   Radera
  2. Hoppas du har fotat födelsedagstårtan till bloggen imorgon och sparat en bit åt mig:-)

   Å jag ska göra mitt bästa att skicka "skiten" vidare, speciellt då det var snorhalt ute och folk gick omkull som käglor på en bowlingbana. Tackar för Icebugs kan jag säga.

   Radera
  3. De flesta fotona misslyckades igår, men du får i a f se ett på tårtan i dagens inlägg.
   D brukar oxå lovprisa Icebugs, men hon har inte behövt dem hittills denna vinter.

   Radera