Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 15 mars 2016

D hjälper trädgården att vakna

Nu kan D inte vänta längre. Efter en flera veckors efterhängsen influensa så har hon nu börjat hjälpa trädgården att göra sig redo att välkomna den annalkande våren.

Narcisser, en  föraning om
vårens ankomst.
Här blir det många härliga 
måltider i sommar.
Passande med tête á tête 
 så här inför Påsk.
14 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med vårens första vårlökar i kruka - förstår att D inte kunde hålla sig längre.
  NU börjar livet igen !
  Ha det så gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, nu börjar livet igen. Utelivet.

   Radera
 2. Härlig årstid vi går till mötes nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man riktigt känner hur depåerna fylls på.

   Radera
 3. Vårlikt och vackert !! Förstår at det kliar i fingrarna hos D som vad jag tror inte har något emot att få jord under naglarna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. D och Osborne är just nu ute i trädgården och"jobbar" för fullt.

   Radera
 4. Tänk att det äntligen är dags! Underbart! Tråkigt med influensa, men hon verkar vara på bättringsvägen i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lika härligt och efterlängtat varje år. Jag tror att influensan släppte när D fick en rejäl dos trädgård igår för nu är hon ute och kör för fullt.

   Radera
 5. Humörhöjande planteringar ! Tänk så glad man kan bli av lite färg från vårlökar efter höstens och vinterns färglösa tillvaro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just vid den här tiden är det extra skönt att låta sig ryckas med. Längtan efter liv och färg är extra stark efter vinterns "mörker".

   Radera
 6. Ja, nu händer det, som du skrev hos mig! Här har varit så fint idag, sol och det är varmt, på vår veranda (under tak alltså) var det 18 grader, så mannen min, som egentligen är en frusen typ satt just ute och drack kaffe!
  Så fint din D har gjort, och vilka fina krukor, sådana har jag alltid önskat mig, men det har inte blivit några. Har hon också haft den eländig flunsan, den har varit seeeeg minsann. Skönt när det lossnar.
  hej svejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. 18 grader och kaffe ute, nu börjar det likna nåt. D tog just med sig en trädgårdsbok och glögg ut till växthuset för en stunds kontemplation.
   Jag gillar oxå den typen av krukor. Passar perfekt till Byarums gjutjärnsgrupp tycker jag.
   D har haft en riktigt seg flunsa, men den verkar ge vika nu och då finns mycken kreativitet lagrad som behöver få sitt utlopp.
   Ha de gott!

   Radera
 7. Ja, med denna suveräna hjälp av D borde ju våren anlända inom de närmaste dagarna. Å enligt väderrapporten från min favo kollega ska det ju bli 11 grader imorgon. Det måste vara D:s förtjänst:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är det D:s förtjänst.

   Radera