Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 mars 2016

Ett härligt hundliv

Nelson tar sitt ansvar och håller
koll på lillebror Osborne.
Hundliv är ett ord som ofta används i sammanhang med en negativ klang. Som t ex leva ett hundliv, slita hund, ha sina hundår. Nelson och Osborne håller inte alls med utan tycker att det är härligt att leva ett riktigt hundliv. 

Är det bara jag som tycker att det här är glada färger?
Dom tar numera sina dagliga promenader tillsammans. Det är ett rent nöje att se deras glädje när dom sträcker ut över de vackra promenadstråken vi har i vår närhet. Se förresten, jag får utifrån bilderna och D:s berättelser tänka mig hur det ser ut när Nelson och Osborne är som "kalvar på grönbete" eftersom jag inte kan följa med på promenaderna. Tack vare dagens kamerateknik kan jag dock "hänga på" så snart dom kommit hem och D överfört bilderna till min dator.

Det är härligt att få bo i dessa vackra omgivningar.
Det här kallar jag promenadstråk.

Solitär.
Osborne försöker hålla jämna
steg med Nelson.

Den här vägen har jag hört benämnas både 
"Fyllestigen" och "Kärleksstigen".

Ett radarpar har dom blivit.

Tryggt att vara nära nära storebror
tycker Osborne.

Nelson på väg ner i diket, men
det vågar inte Osborne ännu.

Härligt att få plaska omkring i ett lerigt dike
tycker Nelson.

12 kommentarer:

 1. Vilket hundliv!!!! Och i vår betydelse av orden så ligger det bara sånt som är positivt! Jag har letat i Pelle Holms böcker efter "slita hund" men jag fick inte fram något.
  Era hundar har det i alla fall så bra, så bra, och tänk, en lycklig hund som springer omkring, det är lycka det!
  Hej!

  SvaraRadera
 2. Mycket vackra vyer. Är det rimfrost i träden, eller? Ibland liknar Nelson Winston Churchill!/Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rimfrost är det, och vackert är det.. Apropå Churchill, vårt första tänkta namn till Osborne var faktiskt Winston, men så blev det inte. Men, du var på spåret där.

   Radera
 3. Åhhh.. vad mycket jag har missat !! Det är äntligen vår hos er på Getingstorp och Osborne har vågat sig på att gå ner för trappan :-)
  Väldigt vackra bilder här ovanför. En njuting att titta på även för den som inte varit med på promenaden. Ja, dagens teknik kan ibland anses krånglig, det går för snabbt, svårt att hänga med och det är sårbart. Men fördelarna överväger, helt klart :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du ser, även på Getingstorp hinner det hända mycket när du är borta några dagar. Visst är teknikens framsteg huvudsakligen av godo. Om bara vi människor använder framstegen på ett bra sätt.

   Radera
 4. Så skönt att de trivs ihop och härligt att Nelson liksom "tar hand" om Osborne. Jag kommer att tänka på en kompis jag hade på gymnasiet. Hennes familj hade en Golden Retriever och skaffade sedan ett marsvin. Det var rätt kul för hunden tog på fullaste allvar hand om marsvinet hela tiden. Om de släppte ut marsvinet på golvet följde hunden efter och då och då liksom drog han in marsvinet med tassen, så att det inte skulle försvinna för långt bort ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djur är fantastiska, inte minst hundar. Jag såg igår ett TV-program om ovanliga kompisförhållanden i djurvärlden. Bl. a om ett vuxet lejon vars bästa kompisar var två taxar. Dom delade på allt, t o m maten.

   Radera
 5. Vilken helt suverän bildkavalkad! Tack D:-) Trodde att du satt på din moppe, följde med vännerna på promenad och fotade. Snart så....:-)
  Å jag tror att lilla Ozzy har D i åtanke - jag menar att plaska i ett (iskallt) dike betyder ju "rengöring" av Nelson innan han får komma in på Getingstorps fina bostad. Å det slipper ju D - att tvätta av Ozzy alltså... än så länge sllatså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med de bilderna så är jag med på promenaden utan att vasra närvarande.
   Osborne är nog bara "feg" 0ch oerfaren ännu. Diket ser säkert läskigt djup ut för honom. Annars så gillar både han och Nelson att bli duschade. Osbornes "trassliga" päls behöver duschas även utan dikesbesök.

   Radera
 6. Härliga bilder, så roligt de ser ut att ha tillsammans! Omgivningarna verkligen vackra både på bild och i verkligheten. Jag var nämligen en runda i dina trakter i somras för att titta på ormarna vid Öby kulle. Hann se en hel del av trakterna också.
  Kan tänka mig att Osborne och Nelson är ständiga källor till glädje. Vad vore man utan dessa djur.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öby kulle känner jag till, men jag har inte varit där.
   Visst är Osborne och Nelson ständiga källor till glädje. Liksom Sigge förstås.

   Radera