Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 23 mars 2016

Uppskjuten premiär


Igår såg det så hoppfullt ut.
Jag har några gånger på senare tid skrivit om att jag och Sigge planerat vår utomhuspremiär till Påsk. Även om solen lyste med sin frånvaro igår så såg det fortfarande hoppfullt ut, men nu på morgonen återbördades jag till rådande verklighet.

Jag som sett framför mig att i vårsolens glans på elmoppen susa ner till postlådan för att hämta morgontidningen och Travronden, för att inte tala om att susa runt i trädgården för att på nära håll se vad som hänt, händer och är på väg att hända. 

Ack vad jag bedrog mig, premiären får uppskjutas. Just nu är det ynka 2 grader här. Annat det än de 22 som BP idag ska njuta av på sin vintersemester i Spanien.

Premiären för Sigge och mig får av allt att döma skjutas upp. Som väl är anfäktas jag inte av några premiärnerver.


Idag blev jag återbördad till verkligheten.
PS Idag känns det rätt futtigt att fundera över vad jag skulle skriva i dagens blogginlägg, med tanke på gårdagens attentat i Bryssel. Men, att fortsätta leva våra liv som vanligt är väl den viktigaste insats vi vanliga människor kan göra för att inte spela terroristerna i händerna. DS

14 kommentarer:

 1. så vackert det ser ut!!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Så synd att du får skjuta upp din "vårsusning" runt Getingstorp, men det är ju några dagar kvar, så det finns hopp! Håller tummarna:-)
  22 grader... inte än kan jag säga, men frukost på balkongen med t-shirt lyckades vi med:-)
  Tänker på dig ibland när jag ser många övervintrande funktionshindrade susa runt i sina elmoppar på den 10 km långa strandpromenaden:-)
  1000 tack för länken!

  Paris senast, nu Bryssel. Hemskt och frutansvärt! Vart är vi på väg...

  SvaraRadera
 3. Strandpromenad i all ära, men jag är nog inte typen att susa fram där på elmoppe. Jag mår bäst av att susa runt på Getingstorp även om det blir nån dag senare än planerat. Frukost i T-shirt låter lockande däremot. Snart så. Ha de gott!

  SvaraRadera
 4. Tråkigt med bakslag, men premiären kommer allt närmare, tack och lov. Hemska saker händer i vår närhet, men vi ska och får inte ge oss för terrorn.
  Vi har lite varmare än du. ca 32 både i luft och i havet! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns värre händelser än en inställd elmoppepremiär att hantera så det tar jag med jämnmod.
   32 vare sig ni befinner er på land eller i vatten. Lite svalare här som sagt. Ha de gott!

   Radera
 5. Japp, alla vi måste på något vis stå på oss, inte för att jag vet hur eller vilken taktik man ska ha.....konstateras kan väl bara att, i alla fall jag, inte förstår alls vad det är som händer vår fina värld. Att man inte kan se sig om och se så fin den är den här lilla plutten Jorden och ta vara på den och varandra.....märkligt.
  Du går inte ut när det är kallt alltså, eller beror det på att det inte fungerar med halka och dylikt. Men den där premiären kommer nog snart, det ligger i luften, även fast det är kallt här också idag.
  Hej svejs i solen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undviker kyla (minusgrader) då min kropp säger ifrån vid sådan väderlek. Dessutom är det ännu lie för blött och lerigt för mig att susa runt på tomten. Jag vill ju inte förstöra de gräsmattor jag om två månader ska börja ansa. Men, premiären är inte långt borta. Jag kan oxå avsluta med Hej svejs i solen! just nu så hoppet ökar.

   Radera

   Radera
 6. Glömde också. Glad Påsk! Och ja, jag hade skrivit krokusar om snödropparna och min korrekturläsare Monica upptäckte det, hon är fenomenalt bra på sånt och en massa annat!
  Igen,
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egen korrekturläsare. Det gäller att ordna för sig när det är många tankar och idéer som ska sorteras in på rätt plats.
   Igen,
   Glad Påsk!

   Radera
 7. Men det kan ju vända väldigt snabbt. Påskhelgen är ju ganska lång så nog lär du kunna susa fram på elmoppen alldeles strax med Sigge i "hälarna" :-)
  Vet hur det är när det inte riktigt blir som man tänkt sig. Vi skulle åka till Gozo imorgon men vädret har från att ha varit toppen vänt till botten. Det blåser och regnar och då känns det inte kul att åka på lillsemester och sitta inne på hotellrummet så vi har avbokat. Nu bokade vi i all hast en resa till Malaysia/Borneo istället och flyger iväg på måndag :-)
  Önskar dig en riktigt Glad Påsk men kikar säkerligen in här de dagar jag är kvar härhemma. Känner på mig att du sitter på elmoppen och njuter inom ett par dagar bara :-)

  SvaraRadera
 8. Ja visst kan det vända snabbt. Jag misströstar inte och tillvaron rasar inte samman bara för att det blir några dagar till inomhus.
  Inte så tokigt alternativ till Gozo ni hittade. Det är en styrka att kunna tänka om, när man n u har den möjligheten.
  Att i all hast boka om till Malaysia/Borneo istället låter himla läckert tycker jag. Ha det så trevligt på resan och innan dess en riktigt Glad Påsk!

  SvaraRadera
 9. Naturligtvis måste vi fortsätta leva våra liv! När jag försöker relatera blir allt konstigt. Först blir mina egna problem futtiga i jämförelse med vad Bryssel upplevt. Sedan blir Bryssels erfarenheter futtiga i jämförelse med Syrien eller Irak eller Sudan eller Kongo upplevt. Trots allt måste man få tycka att ens eget vardagliga liv är viktigt, annars blir ju allting konstigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjävklart, det vore märkligt att reducera sitt eget liv till underordnat allt elände som händer. Om inte mitt eget liv får vara viktigt, vad är då viktigt?
   Frågorna blir många, svaren vare sig lättfunna eller självklara.

   Radera