Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 8 juni 2016

Du har sett den förutJag omges av grönskande vidder.
Alla bilder i detta inlägg har du  som återkommande tittar in på min blogg säkert sett tidigare. Om inte en exakt likadan bild så i a f en liknande version. Eftersom jag vistas utomhus bara under sommarhalvåret har det blivit så här. När jag åker omkring på min elmoppe så har jag alltid kameran i bröstfickan. Beredd att ta en bild närhelst jag tycker mig se nåt nytt eller intressant. Bilder som sedan är bra att ha som bloggfoder, men oxå bra att plocka fram när jag vill lysa upp mörka vinterdagar. Om så bara för att få en påminnelse om att det kommer ljusare tider. Eller som en påminnelse om att jag bor så här vackert. Som om jag skulle kunna glömma det. Glöm det.

Nelson, Sigge och Osborne är en samspelt trio.

Visst var det vackrare med hässjor. Eller...

Oj, vad det växer.

Det krävs daglig bevattning nu.
En titt in i skogen.
En ny "likadanbild", men lite har det allt växt sedan igår.
Från en annan vinkel.
Poolen är nu klar för premiärbad.

Stämningsfullt med levande ljus i växthuset 
även en varm junikväll.


8 kommentarer:

 1. Dom vida vidderna är så fantastiskt vackra och ni bor som i ett paradis, det är så fint på Getingstorp! Och så vackert i rabatter och i odlingarna och det fina växthuset, det är en fröjd att se på bilderna. Och sommarhalvåret borde varit lite, lite längre och lite, lite säkrare med vädret, men, men, vi är ju desto tacksammare över dom fina dagar vi får! Jag tittar ut nu och ser blommor och träd och blå himmel och sol, det är så man liksom får ett extra liv!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du trycker om mina bilder.
   Jag noterar att vi är helt överens när det gäller Getingstorp.
   Visst är det så att man får en extra boost när man blickar ut dagar som denna.
   Ha de gott!

   Radera
 2. Det där är bilder man ser i en inrednings- eller trädgårdstidning! Så fina!

  Jag blir vaundsjuk på den vackra gräsläksruggen ni har! Säg till D att nypa bort gräslöksblommorna så håller sig gräslöken bra längre - fast det vet hon säkert redan. De är vackra i en bukett också. Eller goda i maten.

  SvaraRadera
 3. Kul att du tycker om bilderna. Vi har fått ett antal förfrågningar om att vara med i kvälls- och trädgårdstidningar, men konsekvent tackat nej. Det får räcka med vad jag visar här på bloggen.
  Gräslöken bara växer och växer. Den är en av de grönsaker vi har året runt sedan vi började odla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var i Sverige i somras, ja alltså sommaren 2015, så plockade jag med mig en liten tuva från mina föräldrar. Den växer men inte så vidare värst. Inte så som D:s eller som de jag hade vid mitt hus i Sverige. Gräslök och persilja är favoriter, den sistnämnda den absoluta ettan. Basilika, dill och annat står låååångt bakom.

   På mitt spanska tangentbord har jag lite problem med att Ä och Ö inte är markerade, inte heller Å. Och av ngn orsak så läser jag inte igenom innan jag trycker på Publicera. Jag MÅSTE skärpa mig!

   Radera
  2. Tråkigt att gräslökstuvan inte trivs i Spanien. Persilja är min absoluta favorit. Basilika gillar jag oxå. Och egen chili av olika styrkor är en ytterligare tillgång. Jag vill påstå att alla egenodlade kryddor smakar mera/bättre än de som säljs i butik. Ja, så är det med det mesta som egenodlas, inte bara kryddor.

   Jag är glad att inte ha ett spanskt tangentbord. Eftersom jag skriver med bara en hand (ett finger) så har jag blicken fäst på tangentbordet mest hela tiden. Det gör att jag inte sällan får ändra texten när jag väl ser/läser den. Speciellt Caps Lock-tangenten har en tendens att vara aktiverad när den inte ska vara det. Men, det är sånt man får ta.

   Radera
 4. Det roliga är att dina bilder inte är likadana. De skiljer sig åt rejält. Nu har jag följt dig i - ett och ett halvt år - nå't sådant. Å jag har ju sagt flera gånger hur vackra dina bilder är. Det kan vara ljuset, förändrad växtlighet, vinkeln med mera. Nu är jag ju ingen fotobloggare, men som f d grafisk formgivare kan jag ändå bedömma "snyggheten" av en bild. Å dina bilder är lika superbra som motiven du väljer. Så det så:-)

  Vet inte om jag håller med dig om att hässjor var vackrare. Dessa "puckar" (tycker de ser ut som ishockeypuckar) görs i vitt, rosa och blått. Rosa är en symbol för kampen mot bröstcancer och blått för kampen mot prostatacancer. Läste om "böndernas kampanj" att stöda Cancerfonden i detta. Dessutom tycker jag att de kan vara ganske skönt med lite färgklickar på åkrarna. Ni har ju så många läckra färger på torpet:-)

  PS1. Ser att Ozzy har blivit av med sin dumstrut. Kanske vill han vara med som bloggfoder, jag menar fotomodell igen nu;-) DS1.

  PS2. Fikade med Carola idag. Vid klockan 13:00 var vi 24 tippare. Hon frågade om jag ville skriva "korta matchreferat à la BP" som jag alltid gjort när vi tippade VM och EM. Tackade självklart ja, då jag älskar skriva "roliga" kommentarer. Så från och med fredag får du dras med mig två gånger/dag;-) DS2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord om mina bilder!

   Det har blivit roligare nu när plastbalarna inte alla är vita. De blå vi har häromkring är riktiga färgklickar.
   Som lantbrukare kan man förstås inte bara tänka på vad som är vackert, det finns ju nåt som heter skörderesultat och lönsamhet oxå.

   Osborne som nu fått lämna struten dyker säkert upp som modell igen.

   Det ska bli kul att läsa dina matchreferat. Inte minst för att se om vi gör samma analys /"har sett samma match". Det är en våldsam hajp runt EM just nu , men så brukar det väl alltid vara runt stora fotbollsmästerskap.

   Radera