Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 26 juni 2016

Midsommarpicknick

Igår skulle D vara ledig från trädgårdsarbete. Hon klädde sig i klänning och hatt för att ytterligare accentuera ledigheten. Hon lyckades, nästan. När hon skördade mangold så råkade hon se lite ogräs som naturligtvis måste bort. Så där rök första halvan av den lediga dagen.
Jobb finns alltid i trädgården.
Mangoldskörd.

Fram mot kvällen, när solen  var på nedgång så gav vi oss ut på picknick, sill- och potatisspett med tillbehör stod på menyn. Nelson och Osborne följde med förstås. Sigge fick stanna hemma då han inte helt återhämtat sig efter biverkningarna av fästingmedicineringen. Vi avslutade kvällen med dessert i växthuset.

På väg på picknick.....

där ute nånstans.

Här har D dukat upp på min korgbricka.

Det smakade utsökt.
Det tyckte oxå D.


D tar en tupplur i det gröna.

Dags för hemgång.

Hemma igen.

Dessert i växthuset.

D:s agora ser inbjudande ut.

D gör en sista översyn för dagen.


14 kommentarer:

 1. Bilden på tuppluren är så himla bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den bilden gillar jag oxå.

   Radera
 2. Liite svårt att tror att det bara var lite ogräs D fann med tanke på att halva dagen gick åt :-D Men hon är onekligen riktigt snygg i klänning och hatt !
  Fina och frestande bilder med picknick i det fria och en tupplur i det gröna. Ni har det verkligen fantastikt ljuvligt nu under sommartid på fina Getingstorp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte bara ogräs, oxå lite andra trädgårdsjusteringar ingick nog m t p hur välfylld skottkärran är.
   Visst är D snygg i klänning och hatt. Oxå!
   Ja, vi har underbara möjligheter till njutning på och runt vårt Getingstorp.

   Radera
 3. Härligt att kunna skörda och sedan tillaga si egen skörd! Sillpicknicken ser god ut! Vi har precis ätit sillunch (igen) eftersom vi hade både det ena och det andra över efter midsommarafton... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egen skörd är guld värd.
   Perfekt för er att kunna njuta av gårdagens överblivna läckerheter.

   Radera
 4. En finklädd trädgårdsmästare - stiligt, riktigt stiligt! Å det blev ju inte bara "lite" rensing. Skottkärran är ju välfylld om man säger så.

  Gillar picknickbilderna, men min favo är helt klart hur du har fångat D och hunderna i "Dags för hemgång". Den bilden är som en tavla målad av antingen en fransman eller en engelsmann på 1800-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, den trädgårdsmästaren byter jag inte bort. Jag noterade oxå att skottkärran var välfylld så "lite" var definitivt en underdrift.

   Tänk att även jag kan lyckas extra bra med foton ibland. Nu försöker jag föreställa mig vilken klädsel jag hade, om jag var den där fransmannen eller engelsmannen på 1800-talet. Kul tankearbete.

   Radera
 5. "Lite ogräs" var det ja...frågan är om vi har samma syn på "lite" i det här fallet...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tillstår att det var en felbedömning från min sida vilket oxå påpekats i ytterligare några kommentarer.

   Radera
 6. Känner precis igen mig i att man tar på sig nåt rent och snyggt för att inte stöka i trädgården. Sen ska jag bara hämta nån grönsak till middagen och så händer det nåt på vägen, nåt visset, nåt behöver vatten... så är man igång.
  Hälsa D att ni har ett underbart grönsaksland, så prydligt och fint! Jag tycker det är minst lika viktigt att det är vackert i odlingarna som att det blir fina grönsaker.

  Har jag missat nåt med kisse och fästingar... scrollar men hittar inget inlägg. Har kisse blivit sjuk? Hur märkte ni det i så fall?

  Visst känns det märkligt att vitlök sågs med skepsis för inte så länge sen. Under min uppväxt på 1970-talet förekom den inte alls. På 90-talet åt man den hemma om man inte skulle vistas bland folk och nu är det nästan konstigt att stöta på nån som inte gillar vitlök. Samma med squash och aubergine och en del asiatiska grönsaker som inte alls förekom för några tiotal år sen. Skönt att utbudet utökats, liksom menyn.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ler igenkännande när du berättar om vad som händer när du ska hämta nåt i trädgården. Så är det även på Getingdtorp. Det händer ofta nåt oplanerat när D går ut i trädgården vilket kan göra att hon blir kvar där ute en bra stund.

   Tack för dina berömmande ord om vår trädgård.

   I det här inlägget den 22/6 ( .http://stevereflekterar.blogspot.se/2016/06/sigge.html ) skrev jag om Sigges biverkningar av fästingmedicin.

   Jag har precis samma upplevelser som dig av vitlök och andra "nyheter" i det svenska köket. Alla dessa från fjärran kommande grönsaker har verkligen berikat vår mathållning.
   Ha de gott!

   Radera
 7. Svar
  1. Själva sinnebilden för svensk sommar.

   Radera