Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 2 juni 2016

Motsägelsefullt

Nu när värmen som jag så länge efterlyst äntligen har kommit så känner jag mig något motsägelsefull. Nu får jag i stället se till att hålla mig undan de varmaste timmarna under dagen. Jag tål nämligen inte alltför intensiv värme numera, något som jag visst glömmer bort inför varje sommar. Det blir först under sen eftermiddag som jag söker mig ut, när solen dalat bortom trädtopparna. 

Nelson och Osborne har ungefär samma utevistelsevanor som jag har. D och Sigge däremot, dom kör heldagar i trädgården nu. Mycket ska planteras och skötas om. 

Dessutom, igår började D igångsättandet av poolen för säsongen. Nu hoppas jag att det blir en riktigt skön badsäsong så att D får "betalt" för det jobb hon varje år lägger ner för att hålla poolen i badbart skick. Jag vet att övriga familjen oxå ser fram emot härliga pooldagar på Getingstorp. För min egen del så blir det till att glida omkring med elmoppen på pooldäcket då poolbad inte är min bästa gren numera. Däremot har jag blivit allt duktigare på att glädjas med andra.

Du känner förstås till min vurm för gräsklippning. Just nu är den något dämpad beroende på att jag knappt hinner hoppa av klipparen förrän det är dags igen. Att jag klippte förra torsdan kan man inte tro då gräset åter växt sig decimeterhögt och lika grönt, tjockt och frodigt som det plägar vara. Med tanke på den värme som nu råder så är det ogörligt för mig att klippa dagtid. Det får bli mycket tidig morgon eller sen kväll.

Sigge lämnar inte tomten numera 
utan följer matte i allt.

Nelson och Osborne tittar mest på.

Kaprifolen på källartaket blommar för fullt.

D ska försöka få den att klättra upp i björken.

Favoriten löjtnantshjärta och akleja.

Honungsrosen trivs allt bättre med att klättra 
på äppelträdet.
Dags att klippa gräset igen. 

8 kommentarer:

 1. Ja nu är det varmt så det förslår. Fast vi får inte klaga. Tål man det inte så är ju kvällarna helt underbara nu!
  Jag håller med om att en fin badsommar skulle sitta som en smäck. Synd att det inte är en av dina bättre grenar, men du har så många andra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är kvällarna underbara.
   Jag har accepterat att jag inte är "mångkampare" längre och är nöjd med de grenar jag fortfarande klarar.

   Radera
 2. Finns det nått vackrare än blommor och växter på ett gammalt tak! Det är såååå fint!
  Jag håller helt med dig. Visst älskar och längtar jag efter värmen. Men ändå sitter jag i pergolan i skuggan! Och här kan man nästan se hur allt växer. Och mina liljor som jag har tävling om på bloggen har börjat titta fram nu. Äntligen!
  Hoppas verkligen att ni for många njutbara dagar vid poolen. För oavsett om man badar eller inte så är det en lyx att ha.
  Jag får nöja mig med en lite större barnpool! Haha...
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaprifolen på jordkällarens tak älskar jag. Däremot tycker jag inte om växtlighet på husfasader.
   Visst är det märkligt med vårt förhållande till värmen.
   Lycka till med dina liljor.
   Visst kan väl pool ses som en lyx. Men, det är en "lyx" som kräver oerhört mycket arbete. En lite större barnpool skänker oxå svalka.
   Ha de gott!

   Radera
 3. Det där med värme och kyla har vi ju redan diskuterat, så det kommenterar jag inte. Men eftersom du är envis som bara den vet jag att du kommer att klippa gräset ändå vid en tidpunkt som passar dig bäst.

  Å din bildkavalkad var helt suverän! Min absoluta favo är kaprifjolen på jordkällarens tak. Så oerhört käckert och vackert:-)

  Åsså Nelson med Ozzy "på släp" - så Ozzy gick med på en bild tagen på långt håll med dumstruten på. Bra där:-) Har han blivit kastrerad kanske...

  Om vädret håller i sig på det här viset blir det ju en toppen badsäsong i poolen. Minns att ni inte alls fick många stunder i vattnet ifjol.

  Åsså Sigge då. Tror att han har påkörningen från ifjol i färskt minne. Så han är smart nog att hålla sig på säker mark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lutar åt klippning på kvällen någon gång i helgen.
   Kaprifolen på källartaket är svårslagen.
   Osborne, han gör som storebror gör. Idag ska han få ta av sig "dumstruten". Det blir skönt för honom att bli fri igen.
   Det ser onekligen hoppfullt ut inför poolsäsongen.
   Ja, den där otäcka upplevelsen i fjol satte nog sina spå hos Sigge. Men, han njuter verkligen av att kunna vara ute igen. Han har ett härligt kattliv här på Getingstorp.

   Radera
 4. Sigge-bilden är så fin! En så klassisk kattpose.

  Kaprifolen är verkligen i sitt esse där. Jag plockade med mig en bit pfrån mormors kaprifol och planterade vid husst i Sverige, den klättrade sedan fint upp på förstukvisten jag snickrade ihop och det blev rätt fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katter ger alltid ett väldigt medvetet intryck när dom "poserar".

   Det är nåt visst med kaprifol. Det är inte vem som helst som snickrar ihop en förstukvist.

   Radera