Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 20 juni 2016

Sommarsöndag på Getingstorp

En av mina många favoritvyer.

Igår fick D ännu en gång ägna huvuddelen av dagen åt poolen. Hon har fått ordning på det mesta, men plötsligt så ville inte robotdammsugaren vara med. Som vanligt så löser D alla problem, men det blir en prövning varje gång det "händer nåt".  Silvertejp och en kastrull med kokhett vatten var delar av gårdagens lösning. Efter ett antal timmar så fick hon ordning på det hela, så nu ska det väl snart vara dags för henne att oxå få bada.

När pooljobbet var klart så förlustade sig D med att skola om ett antal nya perenner som hon förvärvat. 

Vad gör då jag en söndag som gårdagens. Jag tittar på när D jobbar och håller mig i bakgrunden . När det passar så åker jag ut en sväng och kommer med "glada tillrop" och vid behov kan jag åka ner med soporna till soptunnan eller utföra andra enklare ärenden.

Ja, sen ser jag förstås fram emot vad som ska bjudas till middag. Är vädret, som igår, tjänligt så blir det en växthusmåltid.  Igår blev det grillade  tofuspett med äggnudlar och wokade grönsaker. Det var första gången vi testade tofu. Garanterat oxå den sista. Vi hade lika gärna kunnat tugga på marinerat skumgummi. Eftersom vi inte äter kött så försöker vi hitta annat att grilla, men den här gången gick vi på en nit. 
Frånsett besvikelsen tofu så var gårdagen en rätt typisk sommarsöndag på Getingstorp. Du förstår väl att jag älskar att leva här.

Äntligen tuffar roboten runt på botten.

23 grader i poolen igår.
D har bytt från poolen till grillen.

Ska testa grillad tofu för första gången.

 Äggnudlar och wokade grönsaker smakade gott,
men tofu kommer vi inte att äta igen.
Kraftfulla tomatplantor.
De första gurkorna har redan skördats.
Många sköna gröna nyanser att vila blicken på.

Elmoppen har jag parkerad vid sidodörren,
nära för mig att komma till bords.
8 kommentarer:

 1. Det finns faktiskt tofu som smakar bra också. Jag har däremot aldrig lyckats tillaga någon egen som blivit riktigt bra, så om det beror på tillagning, marinering, eller om det finns olika sorter vet jag faktiskt inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske finns det olika sorter. Smaken kan ju alltid påverkas med marinaden, men konsistensen på denna var som sagt skumgummiaktig.

   Radera
 2. Gillade de där krukorna ni har tomaterna i - snyggt, sobert och prydligt. Precis som pooldäcket och kanten mot stenarna. Snyggt. När blir det pooldopp för D då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!Tomaterna mår bra av att växa i rejäla "krukor".
   Vi byggde nytt trädäck när vi köpte ny pool för två år sedan ( http://stevereflekterar.blogspot.se/2013/08/infor-badsasongen-2014_16.html)
   Förhoppningsvis blir det pooldopp denna vecka, kanske i Midsommar.

   Radera
 3. Silvertejp är det ultimata hjälpmedlet i alla (eller nästan alla) situationer. Oumbärligt i ett hushåll, helt klart.

  Rensar roboten poolens botten eller?

  Skrattade gott åt ert marinerade skumgummi. Gillar inte heller tofu, men jag tyckte mera att tuggmoståndet liknade marshmellows;-) Enda gången jag gillar tofu är i misosoppa, å då är den i originalskick och smakar - ja, inte mycket heller, men man slipper åtminstone skumgummikänslan.

  Gillar också tomatlådorna - annorlunda och snyggt!

  SvaraRadera

 4. Silvertejp har nog hjälpt många i utsatta lägen.

  Ja, roboten vandrar omkring på botten och rengör.

  Ok då, mera likt marshmallows. Jag har ändå aldrig smakat skumgummi.

  Vi har många hemsnickrade odlingslådor i vareierande storlekar.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att alla vegetarianer nu pratar om oumpf (eller vad det heter???) Har ni provat det? Inte jag, men alla jag hört verkar väldigt förtjusta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oumph har gått mig förbi, så vitt jag vet i a f. Det måste jag ta upp med D. Quorn använder vi däremot rätt frekvent .

   Radera