Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 13 juli 2016

Trädgården

Det får bli ett av mina många bildsvep från trädgården idag igen. Ett inlägg lite på samma tema som gårdagens inlägg. Trädgården får jag heller aldrig nog av. En vända i trädgården är som "bomull för själen". Det är lycka att ha en trädgård som jag kan "använda" så mycket jag vill, utan minsta risk för överdoser dessutom.

Är det då inte mycket jobb med att sköta en trädgård? Jo, visst är det så, men det är oxå ett mycket belönande jobb. D v s, du får mycket tillbaka. Och då menar jag inte bara blommor och grönsaker utan kanske f f a välbefinnande. Jag vet, för det framhåller D ideligen.

Idag, eller endera dagen, är det dags för ännu en omgång av det enda trädgårdsarbete jag fortfarande klarar av att utföra. Just det, det är dags att klippa gräset igen, en trädgårdssyssla som skänker mig välbefinnande. D har högtryckstvättat klipparen så den står nytvättad och fulltankad i garaget och väntar på mig. Så bra har jag det. 
Gult och blått, praktlysing och lavendel.

Det är inte ofta D hittas i denna avslappnande situation.

Betydligt oftare hittas hon på knä i
trädgården.Sigge följer henne i allt.
Osborne hänger oxå gärna med.

Höstsilverax är en nyhet.

Sigge lånar ofta min elmoppe för en vilostund.

CD-skivorna på plats för att rädda bigarråerna
från fåglarna.
Jag älskar våra maffiga björkar.

Ja, lavendeln oxå för den delen.
10 kommentarer:

 1. Den första bilden är suveränt bra! Ja, dom andra korten också, men ettan är min favo idag.
  At bo och leva som ni gör med stor trädgård med mera är ju en livsstil som man bara väljer om man älskar alla sysslor som ingår där. Å det är ju precis vad ni gör. Perfekt alltså.

  SvaraRadera
 2. Ettan har D tagit och den blev en riktig fullträff.
  Visst är det bra om man är tillfreds med den livsstil man väljer.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder. Den första bilden är riktigt läcker. Jag förstår att det är mycket arbete så att det ser så proffsigt ut på era ägor! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den första och bästa bilden har D tagit.
   Det där med arbete i trädgården vet väl även du att det är som det är.
   Proffsigt eller amatörmässigt, bara det är vackert så...

   Radera
 4. Älskar att gå in här igen och titta efter något år borta ur bloggvärlden och se att det är minst lika underbara bilder från ert paradis och era ljuvliga djur! Och en ny liten kille har tillkommit! Ha en härlig och fin sommar!

  Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du tittar in igen och fortfarande gillar vad du ser.
   Osborne heter vårt nytillskott och även han trivs här på Getingstorp.
   Ha de gott!

   Radera
 5. Man odlar inte bara i trädgården, man odlar även sitt välbefinnande! Och jag kan skriva under på att trädgårdsarbete är bra för välbefinnandet - så länge man känner att man har det under kontroll och under den kontroll man önskar ha det. Det får inte vara ett konstant tvång, då är det inte roligt längre, då ska man nog se sig om efter ett annat boende.

  Och ja, jag älskar också stora härliga träd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, konstant tvång låter jobbigt.

   Vi hade tidigare en maffig gran som vi dock tvingades ta ner då den insjuknade ( http://stevereflekterar.blogspot.se/2011/10/slutet-ar-nara.html).

   Radera
 6. Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen, ni har en underbar trädgård och D gör ett helt fantastiskt arbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jag instämmer även denna gång.

   Radera