Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 21 augusti 2016

Egenodlat

Det var mycket egenodlat i lördagens pasta tonnarelli. Tomater, basilika, chili och vitlök. Allt detta blev sedan en underbar smakupplevelse.
Trädgårdens tomater och basilika var viktiga
ingredienser i lördagens pastarätt.

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild! Här vill jag bara sträcka ut handen, ta en tomat, strö lite flingsalt över och ta en stor tugga. Dregel, dregel:-)
  Vi odlade tomater på balkongen för några år sedan. De var de godaste vi någonsin ätit. Å "trädet" bar frukt till mitten av oktober. Dessutom såg vi den sommaren inte en enda geting, då dom inte gillar den starka doften.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! D har planterat en del nytt i år så vi kommer nog att ha färska gosaker oktober ut.
   Getingarna är flera i år, men vi kommer rätt bra överens.

   Radera
 2. Himla läckert! Och det är speciellt med egna tomater, ser att där finns många läckerheter. Fråga D om hon är intresserad av fröer till bifftomaten Cherokee Purple. Jag har många fröer kvar av den från min odling i Sverige, än är det liv i dem. Väldigt speciell tomat, jag fick en som nog fick en knäpp och blev gigantisk! Jag har fotobevis på att tomaten vägde 1,2 kg!

  Om det är av intresse så skicka mig ett mail till solsomsol@outlook.com med er adress så sänder jag gärna ett kuvert.

  Och bilden är verkligen hur härlig som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Så snällt av dig. D svarade omgående ja när jag framförde ditt erbjudande.. Hon gillar att prova nya saker. Idag ska hon göra egna soltorkade (ugnstorkade) tomater.
   Jag återkommer i mail till dig. Tusen tack!

   Radera
  2. Som sagt, jag hade varit förvånad om D sagt nej! Är man entusiast så är man. Det sitter liksom i den gröna fingrarna. Mina är dock lite torkade i värmen just nu så mitt lilla land är en öken. Men jag väntar på "sämre tider" och snart ska jag så mer och igen!

   Radera
  3. Ja, ni verkar båda vara trädgårdsentusiaster och då är det ju nästan lite synd om dig att ha ett "litet land som en öken". Inte många väntar på "sämre tider", men jag förstår vad du menar.
   Nu ska jag åka ut en sväng med elmoppen och se var i trädgården jag hittar D för nånstans där ute är hon. Antagligen med sällskap av Sigge.

   Radera
 3. Härligt med egenodlade grönsaker och örtkryddor! Grönsaker lär vi aldrig odla här på båten, men lite örtkryddor kanske? I helgen har vi däremot njutit av god mat (och festligheter) på ett fantastiskt bröllop. Kommer berätta om det i dagarna två )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Örtkryddor odlade på båten tycker jag låter härligt.
   Det ska bli spännande att få "hänga med" på bröllop.

   Radera
 4. Så gott och underbart! Egna tomater är nog bland det godaste som finns när det gäller egenodlat. Solvarma och färdiga att äta. I år har jag i alla fall lite chili på balkongen - alltid något. Annars är det inte heller fel med de lingon och blåbär som växer på tomten vid stugan, lagom för husbehov.
  Nu har jag försökt flera gånger att lyssna på din intervju men misslyckats. Jag har bara testat på datorn och det kan hända tt min dator bestämt sig för att trilskas, så nu ska jag testa på telefonen. Det kan ju aldrig vara fel att ta med dig lite senare under dagen på en promenad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lingon och blåbär på tomten låter alldeles underbart.
   Hoppas du lyckas lyssna och att du gillar promenadsällskapet.

   Radera