Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 7 augusti 2016

Trädgårdsbilder

Nu när det händer så mycket spännande i trädgården så gör jag det ibland enkelt för mig och baserar mitt inlägg för dagen på några nytagna bilder. Ett antal kan jag väl tro att du tycker dig ha sett förr. Men hellre ett sånt inlägg än inget alls. Tycker jag.
Favoritvy. En av många.

Här är svarta tomater på gång.

Dom här blir däremot röda.

Läckra chilifrukter, små röda klockor.

Frodig växtlighet.

Alltid lika skönt när växthuset är välkomnande öppet.

5 kommentarer:

 1. Känner inte alls igen mig ;-) Nej, men det är alltid (nästan) lika roligt att kika in här för det händer alltid något hos dig på Getingstorp och vinklar och vyer förändras ständigt. Svarta tomater ?? Går de att äta, de har jag faktiskt aldrig sett. Den där tegelmuren är jag tveksam till om jag sett förrut, tycker att den är jättefin som ramar in växthuset. Håller med, bättre ett inlägg än inget alls och det här var inte likt något annat inlägg :-D Ha en riktigt skön söndagkväll !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Tegelmuren (http://stevereflekterar.blogspot.se/2014/04/tradgardsprojekt-pa-gang.html) tillkom för c:a 2½ å r sedan.
   Jag talar om när jag smakat de svarta tomaterna. En skön söndagkväll till dig oxå!

   Radera
 2. Man tar aldrig två likadana bilder! Det är alltid nå't som skiljer. Å så är det också hos dig. Så fortsätt gärna med det!

  Vad gäller era svarta tomater så ser jag med spänning fram emot vad du tycker. Hur de smakar med mera. Är absolut inte konservativ, tvärtom, men jag har inte förmått mig än att köpa varken gula eller svarta tomater. Har även avstått från lila(!) och limegrön blomkål än så länge.

  Hursomhelst ser era svarta och röda tomater ut att bli bautastora. Ja, efter den sommaren så...

  Sedan gillar jag "oljefatet" i sista bilden. Riktigt läckert!

  PS. Å vilken tur att varken du eller jag orkade gå upp klockan 03:00 imorse. Iofs gick vi ju miste om sex mål, men att gråta efter 3-0 redan i halvlek hade inte varit bra för vår skönhetssömn. Suck säger jag bara. Å jag har ju alltid tyckt att Sundhage är alldeles för flummig (för min smak), men att möblera om på det sättet i backlinjen (förutom att ersätta den skadade Jessica såklart) kan jag inte förlåta. Tycker överhuvudtaget att hon ofta gör märkliga byten.

  Trodde i min enfald att Hedvig äntligen "vuxit till sig" i England. Tyckte hon såg stabil ut ett tag nu. Men herregud - hon var ju urusel igen. Precis som hon brukade vara innan hon flyttade till England. Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i vart fall spännande med nyheter i trädgården, oavsett färg.
   Tittade på herrarnas förlustmatch i natt och det var heller inget upplyftande. Men, det finns ju tjejer som ser till att det oxå finns glädjeämnen, silver-Emma och guld-Sarah.

   Radera
 3. Lätt att förstå att detta är en favoritvy! Helt enkelt väldigt vackert på alla sätt!
  Ett tag sen jag tittade in hos dig senast och blir nu glatt överraskad av att du är på banan igen. Heja, heja! Nu ska bara hörseln återvända också.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera