Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 5 september 2016

Mycket märkligt!

Det inlägg jag skrev igår kunde jag inte se på bloggen när jag publicerat det. Det senaste jag såg i går kväll och i morse när jag öppnade bloggen var inlägget från i lördags. Så vitt jag förstår så kan ändå inlägget ses av andra då jag fått en kommentar  från BP på gårdagsinlägget. Den gick sedan förlorad när jag publicerade den. Kunde dock kopiera den från "publicerade kommentarer" och klistra in den i mitt reprisinlägg. Senare återfann jag kommentaren, se PS nedan.

Har du varit med om nåt liknande och kan ge mig ett tips om vad detta för mig obegripliga trassel beror på?

PS Jag har nu ånyo lagt ut gårdagsinlägget ( se nedan ), "Nu är det drygt 8 år sedan",  och se då fungerar det???????????? Men, ändå inte riktigt för när jag googlar på inlägget så finns det publicerat tisdag den 30 augusti.  Där hittar jag oxå BP:s kommentar med dagens datum. Den 30 augusti skrev jag om nåt helt annat
Mycket märkligt!!!!!!!

10 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig, är näst intill analfabet när det gäller datorer men jag har märkt att dina inlägg har någon slags fördröjning innan jag ser dem på min blogglista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så länge det nu ändå fungerar så är det nog bäst att jag inte försöker fördjupa mig för mycket i tekniktrasslet.

   Radera
 2. Jag tror att du och din dator har hemsökts av ett troll. Det du råkat ut för har jag aldrig sett faktiskt. När jag klickade på inläggets rubrik fick jag också upp lördagens inlägg ett antal gånger. Att jag till slut lyckades med att få upp söndagens inlägg berodde på att jag klickade på ditt bloggnamn. Men som sagt - det blev några försök under kvällen. Å visst är det märkligt. För en gångs skull kan jag inte hjälpa dig här, för jag har ingen aning vad felt kan bero på.

  När nå't går fel så tror jag alltid automatiskt att det är mitt fel (bäst så). Men det är faktiskt ofta så att det är programmets/platformens fel. Du kan ju alltid kolla hos blogspot och/eller olika forum om några fler har råkat ut för det problemet.

  PS. Tusen tack för länken! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det måste vara programmets/plattformens fel. Jag menar, jag kan ju inte ha gjort fel, eller....

   Radera
 3. Förstår du nu varför jag tidigare pratade om att göra backup på bloggen? Jisses, det har jag inte heller gjort på ett tag.

  Blogger är inte klockren och beter sig helmysko emellanåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog tänkt göra backup några gånger när jag haft problem, men när allt fungerar igen så har det fallit bort. Kanske är det dags nu. Jag har för mig att du tyckte det var enkelt vilket är en förutsättning för att jag ska ge mig på det. Först måste jag hitta inlägget på din blogg med
   lathunden för backup.

   Radera
  2. Det är enkelt! Superenkelt till och med!
   Här är inlägget: http://solsomsol.blogspot.com.es/2016/06/sparar-du-din-blogg.html
   Jag gjorde det precis och det tog fem sekunder, inte mer. Tänk dock på att det är texter och kommentarer osv som sparas, inte bilder. Dem bör du spara i ngn typ av molntjänst (t ex OneDrive) eller liknande.

   Radera
  3. Tusen tack!
   Oj då, nu har jag gjort en backup. Tack vare din hjälp. Det var verkligen superenkelt. Det där med bilderna får anstå för molntjänst är ett okänt begrepp för mig. Jag gläder mig åt backupen så länge.

   Radera
  4. Nu var du duktig!

   Kanske jag någon dag kan vägleda dig in bland molnen också.

   Nä, fy! Det där blev ju läbbigt...

   Radera
  5. Tack för din pedagogiska handledning. Det är nog bra att stanna här så får jag stoltsera med backupen en stund. Tids nog svävar jag bland molnen.

   Radera