Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 30 oktober 2016

Förändringens tid

Så var det då dags igen. Ja, för övergång från sommar- till vintertid. För så där 30 år sedan tyckte jag att det var bra att få tjäna en timme, nu bryr jag mig inte. Tiden förändras och vi med den.

07.47 idag.

Vårt gamla äppelträd i
vacker oktoberskrud.

147 dagar kvar.


10 kommentarer:

 1. Har vi hållt på i hela 30 år och ställt om våra klockor !! Bryr mig inte heller så mycket mer än att det blir mörkt en timme tidigare nu, 17.08 för att vara exakt vilket är lite tidigt. Fint morgonljus över Getingstorp och nedräkningen har tagit sin börjat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ännu en gång kan vi konstatera att tiden rusar iväg med oss.

   Radera
 2. Jag tänker väldigt lite på det där med sommar- och vintertid. Särskilt nu när de flesta apparater ställer om sig själva...

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara, att vi kan likaväl sluta med detta att dra fram och bak tiden.

  SvaraRadera
 4. Oj, är det så länge sedan? Här har vi inga apparater som ställer om sig själv men mannen i huset har tagit ansvar för detta så jag behöver inte bry mig. Men nog är det väl överspelat detta med sommar- och vintertid?

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fint ljus i dina tidiga morgonbilder:-)
  Du som är en morgonmänniska bör ju uppskatta att det blir ljusare en timme tidigare. Jag som är kvällsmänniska gillar inte ett dugg att det är mörkt redan vid klockan 16:00. Så egentligen tycker jag att det är löjligt att ställa klockan fram och tilbaka två gånger per år.

  SvaraRadera
 6. Det är Getingstorpsljuset som gör det. Visst är det trevligt med tidigare ljus på morgonen, men jag tycker ändå att klockomställningen är föga meningsfull.

  SvaraRadera