Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 27 oktober 2016

Höstarbete = vårförberedelser

Just nu pågår insatser av det mest varierande slag på Getingstorp. För nån månad sedan fick D ge upp när hon skulle flytta vinbärs- och krusbärsbuskar till en ny plats. Det gick helt enkelt inte att gräva för hand då där låg sten på sten på sten på sten. 

Fortsatt grävarbete avsåg vi därför lämna till våren då vi skulle hyra en minigrävare för ändamålet. Det råkade vi säga till vår Allt-i-allo A som är hos oss just nu och plötsligt så behövs ingen minigrävare. Några timmar senare så hade han grävt vad som behövdes för att kunna plantera bärbuskarna. Stenarna då? Ja, dom flyttas och får nya uppgifter.
Hösttecken: Vintermössan ( takteglet)  har
lagts på tegelmuren.

Här behövs ingen minigrävare.

Att vara stenrik är inte alltid av godo.
OBS! stenen där borta på stenmuren.

Ingen lätthanterlig sak.

6 kommentarer:

 1. Stenriket är för mig i första hand Småland. Skönt när jobbet blir gjort snabbt och "lätt" :)

  SvaraRadera
 2. Och alltid till full belåtenhet dessutom.

  SvaraRadera
 3. Alltså jag är ju för jämnställdhet och allt. Japp, det är jag. Och jag hatar att medge det, men ibland behövs det en karl för att göra jobbet. Vad gäller styrka (och hastighet för den delen) så kommer en kvinna aldrig upp till en mans nivå. De fysiska förutsättningarna finns (av naturliga skäl) inte där helt enkelt. Bara att erkänna, även om feministerna absolut inte skulle hålla med mig.

  Kom av mig lite här;-)

  Gillar vintermössan på muren - snyggt och trevligt att titta på!

  Å A sparade er säkert en massa pengar för grävaren också. Å var kommer stenarna att hamna då? Det blir kanske en ny utsmyckning på Getingstorp. Ser faktiskt ett "torn" framför mig där. Du vet ett sådant man gjorde förr med att stapla stenar ovanpå varandra. Men du lär nog säkert visa stenarnas nya hemvist liksom förhoppningsvis nya "dörren" till duschen.

  SvaraRadera
 4. Ja, vi alla behövs, såväl män som kvinnor. Somligt är vi bättre på , annat sämre på.

  Vintermössan är både snygg och effektiv då den skyddar muren från att frysa och därmed spricka. Påklädd så klarar den vintern med glans.

  Säkert sparade vi pengar oxå, bra med en sådan bieffekt. Stenarna kanske blir till nån installation eller får tjäna som förstärkning av stengärsgårn. Det får visa sig. Vi lägger dom på stenlagret så länge.

  SvaraRadera
 5. Vilken bra att ha och så duktig Allt-i-allo. Gillar bilderna med alla höstlika färger och ler gott åt tanken att vara stenrik kan var till ondo :-)

  SvaraRadera
 6. Kan inte annat än hålla med BP. Med tillägg att alla är lika mycket värda och att vi helt enkelt är olika, vi har olika förutsättningar.

  Och så ska det ju vara.

  SvaraRadera