Jag brukar publicera mina inlägg tidigt på dagen, men en gång om året gör jag ett avsteg. På Nyårsdagen då jag unnar mig årets enda sovmorgon. Igår firade Sara och Per nyår med oss.
D har dukat till nyårssupé. |
Värdinnan väntar på gästerna. |
Sara , Per och D |
Som alltid på nyårsafton så är matlagningen ett gemensamt åtagande. Denna gång fixade D desserten. Sara och Per lagade förrätt och huvudrätt. Min uppgift var som vanligt att bistå med glada tillrop.
Nyårssupén under tillverkning. |
Denna gång hade vi mixat från olika recept och jag kan därför inte bjuda på länkar till alla rätter. Supén smakade utsökt.
Mandelpotatisplättar med Kalixlöjrom. Vin: Mousserande, Crémant Cattin Frères. |
Grillad tonfisk med papayasallad. Vin: Vitt, Costallina Gavio. |
chokladfudgesås. Till det kaffe och cognac.
|
Alltid lika mysigt i Sinnesrorummet. |
Sigge är den ende av fyrfotingarna som får vara med överallt. Vilket han vet. |
Disa vet var gränsen går. |
Vid 12-slaget bjöds de läckerheter som du ser på bilden nedan.
Champagne Baron-Fuenté La Révélation Tilltugg: D:s smördegspinnar med sesamfrö och parmesansnurror. |
Det finns som du trogne läsare vet många fyrfota vänner i vår familj. Det innebar att Ville, Sally, Elvis och Hilda huserade i gäststugan igår/i natt medan Disa, Nelson, Osborne och Sigge firade i huset med oss tvåbenta. Har man fyrfota vänner i familjen så kan man inte ens på Nyårsdagen stanna hela förmiddagen i sängen som du ser här nedan.
Per på morgonpromenad med Sally, Hilda och Elvis. |
D med Osborne och Ville. |
Alltså den supén hade jag gärna varit med om att njuta av. Tillagad med kärlek och som alltid riktigt läckert upplagd.
SvaraRaderaÅsså skrattade jag gott åt ditt konstaterande att du unnar dig en sovmorgon en gång per år - idag. Väldigt klokt tycker jag, för den där konjaken var inte precis en fyra om man säger så;-)
Älskar också Sigges blick. Det första jag tänkte på då var om han siktat in sig på den där tonfisken. Tror nästan det;-)
Önskar dig och D ett 2016 precis som ni vill ha det (kan hända att jag redan sagt det, men det tål ju att upprepas;-) )
PS. Så mycket snö ni har! Här är den nästan borta, då det är upp till tre plusgrader om dagarna. DS.
Konjaken var nog en sexa, drygt. Men, så sov jag gott oxå.
RaderaSigge tittade på Disa på tröskeln.
Ha de så gott, resten av 2016!
Vintern har visst kommit för att stanna.
Förrätten lät grymt god! Tycker att du är generös som unnat dig själv sovmorgon en gång om året ;) Det påminner mig om ett litet hotell vi bodde på i Malaysia. Där fanns frukost varje dag utom 1 januari. Då hade personalen sovmorgon så då fick vi en korg i förväg med bröd och marmelad ;)
SvaraRaderaFörrätten var grymt god och Kalixlöjrommen delikat. Nån gång kan jag kosta på mig att vara generös mot sig själv även om jag tycker allra bäst om att vara generös mot övriga familjen.
RaderaNi har sannerligen udda nyårsminnen att relatera till.
En nyårsmiddag av yppersta klass! Underbart! Maten är perfekt som alltid hos er. Dryckerna till var pricken över i antar jag!
SvaraRaderaJag önskar er ett fantastiskt 2016 och att världen blir lite lättare att leva i för alla!
De gånger jag druckit champagne är lätt räknade så den var definitivt pricken över i:et. Ett fantastiskt 2016 önskar jag oxå er opch instämmer i dina önskningar för övriga världen.
RaderaVilken trevligt nyårsafton och vilken god mat!
SvaraRaderaJag hade också en fin och lugn nyårsafton med bara några vänner och god mat. Champagnen tog vi till förrätten!
God fortsättning på det nya året!
Vänner, god mat och champagne låter som en rätt fulländad nyårsafton. Champagne passar alltid vid festliga tillfällen. God fortsättning!
RaderaSer väldigt stämmningsfullt ut och och maten helt gudomlig ! Fantastiska bilder på fyrfotingar och läckerheter ! Önskar en riktigt God fortsättning på det nya året !!
SvaraRaderaJag hoppas att du hittar din fyrfoting under 2016. God fortsättning!
RaderaÅh vad fint och trevligt! Ser både gott ut och vällagat! God fortsättning.
SvaraRaderaGod fortsättning till er oxå!
Radera