Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 7 januari 2016

TV-tittande

TV:n är viktig för mig. Här nyårskonserten i Wien 
som är ett stående inslag varje Nyårsdag.

TV är en viktig  beståndsdel i min tillvaro.  Speciellt vintertid då jag spenderar all min tid inomhus.  Det blir mycket sport då jag är en allätare inom det området. För övrigt så gillar jag det mesta som är av dokumentär karaktär, likadant som vid mitt bokläsande alltså. De traditionella kanalerna tycker jag ofta har ett rätt torftigt utbud. En kanal som däremot vunnit mitt gillande är Kunskapskanalen där det går att hitta många pärlor. En sådan följer jag nu då Simon Reeve reser runt i Karibien.

När det gäller serier så följer jag helst de som har avslutade avsnitt. Favoriter sedan en längre tid är The Mentalist och NCIS. Jag gillar att "lära känna" karaktärerna och ogillar serier där det hela tiden dyker upp nya karaktärer och ogillar oxå att bli uppbunden av att följa en serie.  Play-funktionen har dock gjort att jag idag kan titta när det passar mig. 

Gamla slagdängor som Cheers, Mash, Spin city och Tillbaka till Aidensfield  är perfekt för s k slötittande. John Cleese-klassikern Pang i bygget kan jag oxå se om och om igen. Benidorm  och Skenet bedrar är skruvade engelska serier som i sin plumphet kan locka mig till skratt. Rent allmänt så har jag en fäbless för engelskproducerat.
En vanlig TV-kväll hos oss.Osborne i hagen, Sigge på
mattes fotpall och Nelson på golvet bredvid.
Idag blir det korta uteturer för D med Osborne och Nelson då det är minus 20°. 

12 kommentarer:

 1. Tittar sällan på tv - undantag fotboll såklart, nyheterna och enstaka serier, till exempel Bron och Ängelby. Maken är också en stor fan av Kunskapskanalen och NCIS. Pang i Bygget är ju en gammal klassiker som man kan se hur många gånger som helst. Då jag slukar deckare i bokform kollar jag även ibland engelska deckarserier inklusive Midsomer Murders, även om jag brukar somna just när det femte mordet (typ) äger rum i pittoreska Causton;-)

  Här är det 12,5 minusgrader just nu. Skulle vilja stanna i idet, men måste ut tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Bron följde jag tidigare, men hoppade av senaste omgången. Ängelby blev bara två avsnitt, sedan hade jag fått nog. Jag gillar engelska deckarserier, men inte Midsomer murders. Kommissarie Lynley var en favorit som tyvärr slutat.

  Här är det idet som gäller, i a f för mig och fyrfotingarna.


  SvaraRadera
 3. Här känner jag inte igen någon av de program du nämner kanske av förklarliga skäl. Men vi tittar en hel del på SVT play som är den enda svenska kanal vi får in. Då ser vi gärna dokumentärer och underhållningsprogram som t.ex "På spåret", "Veckans Brott" och ibland svenska nyheter. Inga så kallade "serier" men såg med stor behållning på Claes Elfsberg´s alla avsnitt om 40-talisterna.
  På så kallad vanlig tv blir det nyheter, Al Jazeera, matlagnings- natur, vetenskap osv... Vi tittar faktiskt på tv varje kväll efter middag som vi brukar äta runt nio sen blir det läggdags runt midnatt och en bok...
  Haha.. fanns det möjligen något av intresse där i min långa utläggning om våra tv-vanor men nu blev det bara så ;-)
  Här har vi förresten 16 grader idag, mulet och väldigt blåsigt men till helgen skulle det bli fint igen :-) Ha en skön eftermiddag och tv-kväll !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite svenskt får ni er till livs ser jag.
   Nyheterna tittar vi oxå på varje kväll, oftast kl. 22.00 innan D går ut sista rundan med vovvarna.
   Jag ser att det skiljer c:a 30 grader mellan oss. Ha de gott!

   Radera
 4. Jag vet inte ens hur man sätter på TV:n, men jag gillar att titta på serier ibland. Då blir det inspelade saker och Peter startar igång tekniken, som jag inte förstår. Gillar t.ex. Game of Thrones, House of Cards, Homeland, Bron, True Detectives och diverse andra serier.

  SvaraRadera
 5. Vi har alla ett förhållande till TV:n.

  SvaraRadera
 6. Pang i Bygget är ju en klassiker. Tål att ses om och om igen, även Spin City är bra.

  SvaraRadera
 7. Ja, det finns en del gamla godingar.

  SvaraRadera
 8. Jag är ingen TV-människa, men en del sport och underhållningsprogram gillar jag. Typ Doobidoo, Vem vet mest, På spåret och liknande!
  När det är filmer och serier, så sover jag inom 10 minuter, så det utgår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det "fel" film eller serie så kan även jag somna inom 10 minuter.

   Radera
 9. Hej
  Håller med om att serier som har ett slut är bäst och Mentalist är även min favorit.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, då har vi nåt mera än trädgårdsintresse gemensamt.

   Radera