Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 februari 2016

Osbornes valpskola


Osbornes ögon är lätta att
drunkna i.
Osborne är nu 3½ månad och det händer hela tiden nåt med honom. Jag har tidigare skrivit att han är klok och intensiv; ibland alltför intensiv . Därför tränar D mycket med honom så att han på bra sätt ska få utlopp för sin energi. Han har (haft) en ovana att bita i allt han får tag i; mattes händer, byxor, mina tofflor, kökshanddukar, mattor etc. Vi försöker hela tiden avleda honom när han får sina "bitryck" så att han i stället riktar sin energi mot någon leksak som vi ger honom. Detta fungerar bra och han har snabbt blivit mycket mindre "bitig".  Den normala "valpbitigheten" växer han med tiden ifrån.

Jag är av naturliga skäl mindre delaktig i Osbornes uppfostran, men jag försöker så långt möjligt att göra som D gör då  konsekvens är en mycket viktig del i en hundvalps uppfostran för att komma till rätta med oönskade beteenden. Det kommer att betala sig mångfalt med tiden och Osborne blir en vuxen hund som vi vill ha honom. 

Nelson är oxå en viktig del i Osbornes uppfostran. Han har ett aldrig sinande tålamod med Osborne när han vill leka  och det är helt underbart att se dessa två kontraster tillsammans.
Nelson tar väl  hand om
sin "lillebror".

Osborne är (nästan) alltid välkommen
i Nelsons Biabed.
Sigge deltar förstås oxå i uppfostran av Osborne, men på ett något annorlunda sätt. När Osborne gör lekinviter till Sigge så markerar Sigge oftast med en lätt fräsning och en tass på Osbornes huvud och då förstår Osborne att det blir inte heller denna gång någon hund- och-kattlek.
Sigge delar  inte gärna bädd med någon.
Utom matte förstås.


Sammantaget så går det riktigt bra och våra fyrfotingar trivs  tillsammans. T ex delar de alla tre på samma vattenskål i köket. Jag har som ambition att få en bild när alla tre samtidigt är vid sitt "vattenhål". Du får se om jag lyckas.

Det kommer flera avsnitt i "Osbornes valpskola".

14 kommentarer:

 1. Så mysigt ni har det och lille Osborne får så mycket kärlek av alla, ja det skulle väl vara Sigge då, men han verkar ju inte elak, bara bestämd.
  Här kan man också få sig en tassboink mitt i huvudet, fast utan fräs men då betyder det att man vill leka. Det är roligt med djur.

  Kul att ni gillade broccolibollarna och roligt att få veta!

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sigge är som katter plägar vara. Lite mera reserverad, men snäll. Visst är det härligt med djur.

   Brtoccolibollarna kommer vi garanterat att äta igen, de går ju att äta i så många olika rätter/konstellationer.

   Radera
 2. Hjääälp jag druknar ;-) Han är ju bara för söt er fin lilla valp !! Måste verkligen vara ett givande inslag i vardagen att följa utvecklingen från valp till vuxen. När han biter och busar och leker med sina bästisar Sigge och Osborne. Ser härligt ut när lille Osborne delar bädd med betydligt större Nelson. Haha.. Sigge han är nog liten egen men med en mysig personlighet. Ska bli kul att se när de alla tre samsas vid vatttenskålen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig förut haft en valp och tycker det är såfascinerande att få följa utvecklingen.
   Jag hoppas att jag lyckas med det där vattenskålsfotot nån gång.

   Radera
 3. Den killen talar - med ögonen alltså. Å som jag ser har du redan lyckats med att bloggdressera honom också. Det ska böjas i tid:-) Man smälter ju!

  Kolla Sjuan klockan 16:55 varje dag (tror jag). Då sänds programmet "Mannen som talar med hundar". Maken som är uppvuxen med hundar (boxers) tittar på programmet ibland och älskar det. Han påstår att massvis med problem hans föräldrar hade med den bangstyriga boxern hade lätt kunnat undvikas med alla "tricks" som killen i programmet visar.

  Åsså eloge för bilden med Sigge också. Förstår att han vill ha sin bädd för sig själv, speciellt då han ligger på tvären;-)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att snön oxå smälter i Täby så att ni har lika vårlikt som här på Getingstorp.

  "Mannen som talar med hundar", djurpsykologen Cesar Millans, har genom TV blivit väldigt populär och är så klart duktig. Dock använder han lite väl "hårda metoder" enligt mitt tycke . Vi jobbar med belöning; gör hunden rätt så belönas den, men den bestraffas inte om den gör fel.
  Som inom så många områden så finns även här olika skolor och var och en väljer förstås den väg/skola som man tror mest på. Alla experter har dock inte följt med senare års forskningsrön på området.
  Sedan ska man ha detta klart för sig: Hundar är egoister, de gör det som de tjänar på. Inte minst därför tror jag på belöning, inte bestraffning.

  SvaraRadera
 5. Oboy vad söt han är. En riktig goding. Vad mysigt ni har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är go och vi har det mysigt.

   Radera
 6. Du milde! Vilken bild på Osborne! Han kommer attskaffa sig många fördelas med den blicken!
  Fyrfotingarna har det bra hos er! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror dessutom att han redan är medveten om blickens kraft och när den kan vara till mest nytta för honom..
   Visst har dom det bra, men så ska det oxå vara när man har djur

   Radera
 7. Hej Steve, Jan och jag vill, ibland, gärna kommentera det du skriver. Men eftersom vi inte kan lämna en kommentar utan att ha ett google-konto har jag försökt skaffa ett. Så denna kommentar skickar jag för att se om det fungerar. OBS! epostadressen är inte vår ordinarie./Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Det fungerar. Det ska bli kul att få se er i kommentatorsfältet ibland. Ha de gott!

   Radera
 8. Sådan Herre, sådan Hund! Om Osborn är så söt, hur är då Steve?/Jan

  SvaraRadera