Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 5 februari 2016

Osbornes valpskola forts.

Sedan vi skaffade Osborne så har det blivit allt mera om hundar i mina inlägg. Av förklarliga skäl då betydande tid går åt för att fostra den nye och se till att alla våra husdjur har det bra. Igår kunde du läsa en del om hur vi jobbar med Osborne för att han ska bli en hund som trivs och passar in i familjen.

På skogspromenad med matte.
Som framgått så är han en intensiv krabat med ett till synes outsinligt energilager. För att hans "energiutbrott" inte ska ta sig destruktiva uttryck så försöker f f a D att specialdesigna uppgifter för honom som tillfredsställer hans aktivitetsbehov. Saker som han tycker är roliga, är återkommande och som han kan göra tillsammans med D. Eftersom han är jätteduktig på inkallning så går han skogspromenader med matte i "lilla skogen" utan att vara kopplad. Han tycker att det är jättekul att rusa fram i skogen, stanna och kolla, vända om och kolla så att matte hänger med och lukta och lyssna sig fram i "djungeln".
Spännande.
Han följer oxå med matte till postlådan och har då fått lära sig att bära med breven hem. Vi trodde att han kanske skulle tugga sönder posten så han fick börja med att bära gamla använda kuvert. Våra farhågor kom dock på skam då han tar uppgiften på stort allvar och är mycket varsam om sina "leveranser".

Osbornes nya uppgift som
"brevbärare".
Nån gång under dagen går D ut med Osborne och Nelson tillsammans, men därutöver så får de separata promenader där Nelson får/behöver längre sträckor för att känna sig till freds.

Nelson och matte tar längre
turer i omgivningarna.


6 kommentarer:

 1. Ozzy som brevbärare - hahaha! Världens sötaste bild, å den limegröna selen är helt i min smak;-) Ozzy verkar vara en betydligt mera pålitlig brevbärare än de "riktiga" anställda av PostNord om man säger så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror väl jag det; att du gillar selen. Jag kanske ska tipsa PostNord.

   Radera
 2. Väldigt läsvärda rader här och intressant att följa utveckligen av att uppfostra en liten valp :-) I min fantasi har vi redan en ny fyrfota familjemedlem till sommaren och gissa vem som då blir huvudfigur i mina blogginlägg ;-)
  Måste vara en skönt och spännande för Osborne att få springa fritt i skogen men med ett vakande öga att D alltid hänger med vilket måste kännas tryggt. Duktig är han också som levererar posten utan att först tugga i sig lite av papperet :-)
  Ha en riktigt skön helg på Getingstorp som vad bilderna bevisar fortfarande är fritt från snö :-)

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas att du till sommaren har en liten krabat att hjälpa framåt i livet. Det är fascinerande att följa hans utveckling. Idag fick han följa med i bilen när D skjutsade in mig till tätorten för mitt månatliga frisörbesök. Han gnällde inte en sekund och tyckte det var jättekul att komma ut bland folk och andra hundar.

  Här har vi rena vårdagen idag. När jag dessutom är nyklippt känner jag mig mycket väl till mods. Ha en skön helg på ön!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt det är att få följa er lilla juvel. Han är bedårande söt och speciellt när han nu verkar bli en stolt posthund!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stolt var ett bra ordval för han ser verkligen stolt ut när han kommer med posten.

   Radera