Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 mars 2016

Mejlproblem

Bildresultat för spray
Luften har gått ur Spray.

Jag har haft Spray mail sedan c:a 10 år tillbaka och det har mestadels fungerat bra. Det senaste halvåret har dock varit fyllt av problem med ständiga driftavbrott, det senaste har pågått sedan i måndags. 

Dom har en usel support som endast kan nås via deras hemsida där det inte går att skapa en personlig kontakt vilket innebär att jag bara får generella svar på mina frågor från en namngiven person som jag inte har en susning om vem det är.  Som svar på mina många frågor skriver de just nu:  "Vi planerar att uppgradera våra system inom en snar framtid, för att undvika driftstopp på våra sidor". Detta svar tyder på att de vet att felet är bristande kapacitet, men då ska de väl uppgradera NU, inte inom en snar framtid. Uselt och föga hoppingivande för mig.

Igår började det hela fungera igen, dock högst tillfälligt, till och från. Likadant är det idag. När jag försöker logga in möts jag av följande budskap: "Tjänsten kan inte nås för tillfället. Vi beklagar. Servern är upptagen. Försök igen lite senare".
Ständiga driftstopp ställer till enorma problem då jag har nästan alla mina kontakter via mejl. Nu kommer jag inte åt min adressbok och inte heller mina sparade mejl och mappar. Katastrofalt! kanske är att ta i, men det ställer i a f till stora problem för mig. Nu är mitt tålamod slut.
Spray mail har blivit ett stort skämt och jag kommer självklart att sluta nyttja denna tjänst, en tjänst som jag dessutom betalat för.

Jag har nu skapat ett nytt mejlkonto på Telia så att jag i a f kan skicka mejl, sedan återstår att se hur jag återfår adressboken så att jag kan meddela alla mina kontakter att jag har en ny e-postadress?

Av det  jag hittills använt av min nya Telia mail så kan jag konstatera att den är bättre än Spray i alla avseenden; snabbare, överskådligare, helt enkelt användarvänligare. Dessutom slipper jag att bli överöst av reklam som på Spray.

8 kommentarer:

 1. Åh vad trist, dags att byta då! Jag hade spray för många år sen. Idag har vi gmail, funkar utmärkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trist, men det känns tryggare nu. Att varje dag mötas av att servern är upptagen är smått påfrestande.

   Radera
 2. När mejlen inte funkar är man lika handikappad som när internet ligger nere. Så är det bara.
  Spray går ju på knäna sedan ett tag tillbaka och har blivit förbisprungen av de flesta andra operatörer. Å tänk så bra Spray var i början.

  En idé (=tips) från min sida, nä't som jag själv har gjort:

  Har Bredbandsbolaget som internet- och e-mail plattform hemma. Har dock lärt mig av en expert att man egentligen inte ska binda sin e-mailadress till en "lokal" leverantör såsom Telia, Bredbandsbolaget med mera. Fick på mitt jobb tips om att skapa en gmail-adress, vilket jag faktiskt gjort. Fördelen med gmail är hur många som helst, speciellt om man bloggar, vilket du och jag ju gör dagligen.

  Skaffade gmail för åtta år sedan och det har inte krånglat en enda gång. Använder adressen som alternativ till min bredbandsadress, ibland dubblerar jag, beroende på vad det gäller. Kolla upp det om du vill. Tror inte du kommer att ångra ett eventuellt byte eller komplement. Dessutom är gmail kostnadsfritt och ger som sagt många fördelar med blogspot och vårt bloggande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Handikappad är jag så det räcker utan detta oxå. Spray verkar helt ha tappat greppet. Dom betalar i a f tillbaka 11/12 av den årsavgift som jag betalade för en månad sedan så dom har nog själva insett att dom är på fallrepet.
   Tack för tipset om gmail. Det ska jag ha i åtanke om den nya börjar krångla. Just nu gläds jag åt att den "går som tåget." Det gäller att ta vara de få tillfällen som ges att oxå glädjas åt tekniken.

   Radera
 3. Hatar teknik intensivt som du vet å jag är då bara mentalt "off" om man säger så;-)
  Glöm bara inte att mejla mig din nya emailadress!

  SvaraRadera
 4. Att vara lite"off " behöver inte vara nåt fel. Det innebär bara att inte vara som alla andra. Å vem vill vara som alla andra?

  Självklart ska du få emailadressen. Kan behövas inför sommarens EM-tips och om vi utbyter mera djupgående matchanalyser. Det blir säkert mycket att "tycka till" om med både EM och OS.

  SvaraRadera
 5. Teknikstrul är inte kul och om det gäller mejlen är det banne mig allvarligt. Bra att byta mejl - jag hoppas verkligen att du återfår din adressbok innan du säger tack och adjö till sprayen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades till slut rädda adressboken vilket var det viktigaste. En del sparat material gick dock upp i rök, men jag försöker se det som en nystart och då känns det genast bättre.

   Radera