Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 april 2016

Sudden death - nu vet jag hur det känns3-4 i sudden death.
Igår kväll åkte jag på en riktig käftsmäll. Jag var så säker på att MoDo skulle fixa nytt SHL-kontrakt så jag påbörjade detta inlägg redan igår eftermiddag, alltså innan matchen MoDo - Leksand.  

Så här löd inledningen av inlägget då: MoDo blir kvar i SHL vilket gör nästa säsong till den 40:e i högsta serien. MoDo var med redan när Elitserien startade 1976/77 och har åkt ur vid bara ett tillfälle, 1983/84, men tog sig genast tillbaka................................

Men ack vad jag bedrog mig, Leksand drog det längsta strået och resten, ja det är historia nu. Surt så klart och jag hoppas att MoDo kan ta nya tag och snabbt ta sig tillbaka. 
Jag vill, i nederlagets stund, gratulera Leksand till en makalös bedrift. Igår kväll skrev de ett nytt kapitel  svensk idrottshistoria.

Med en natts sömn som distans till MoDo:s förlust så ter det sig fortfarande lika grymt och obegripligt att de förlorar en match som de totalt dominerar, men lika fullt är det snarast logiskt att bubblan till slut spricker. MoDo:s förfall har pågått alltför länge och började efter SM-guldet 2006/07.

Gårdagens inlägg, om ett ämne fjärran från  detta, rubricerade jag Tänk om, tänk nytt!  och det är vad jag tror att oxå MoDo måste göra. De måste börja med att skapa stabilitet i leden.  Det gäller både ledning och spelare. Sedan SM-guldet har MoDo avverkat: 

-10 tränare varav 5 fått sparken.

- 4 sportchefer, alla f d spelare i MoDo.

- 78 utländska spelare av minst sagt varierande kvalitet.

Jag vet inte hur det ser ut i andra elitklubbar, men jag kan i a f inte läsa in någon stabilitet i dessa siffror.

Nej, jag ska inte ge mig in på någon djupanalys och tala om vad som borde göras utan nöjer mig med  Tänk om, tänk nytt! som uppmaning till MoDo inför framtiden.  En framtid som nästa år innebär matcher mot bl. a. Västervik,  Karlskoga, Timrå och Björklöven.

Årets hockeysäsong går nu in i sitt slutskede med SM-semifinaler närmast. Jag följer dessa på avstånd men koncentrerar mig nu på Allsvenskan i fotboll vars premiär äger rum idag.
Allsvenskan som blir extra intressant att följa i år då Norrlands representation fördubblats genom att GIF Sundsvall får sällskap av Östersund.

8 kommentarer:

 1. Antar att jag inte ska strö salt i såren, men på "mina breddgrader" slår vi oss lite på bröstet och tänker att det var lite Färjestad i det hela också i form av tränaren i Leksand...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han som dessutom tränade MoDo för bara nån säsong sedan.

   Radera
 2. Leksand blev mitt favoritlag på 70-talet då jag hade en närkontakt (utanför planen) med en Leksandspelare. Ja, det var tider det! Efter det har jag inte hängt med så mycket i ishockey, även om det är en kul sport.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Favoritlag kan man skaffa sig på många olika sätt. Trevlig helg!

   Radera
 3. Och här har jag hört att det var någon match idag där Frölunda var inblandat. Och herrn här i huset var nöjd med resultatet. IFK, jag menar, Frölunda, vann visst över Luleå och eftersom vi tidigare bott i Gbg, men åt ett annat håll än Frölunda så var herrn här nöjd! Jag gillade ishockeyn förr, speciellt då Kanada och Tjeckoslovakien höll på att slå ihjäl varandra och Sverige var med på ett hörn, då var det kul! Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oavsett vem som vinner så är det alltid någon som är nöjd. Bra det.
   Hockeyn var definitivt annorlunda förr, inte så systemstyrd.
   Ha de gott bland krokusarna!

   Radera
 4. Du började alltså med ditt inlägg redan innan jag kommenterade den smärtsamma förlusten. Ja, man ska aldrig ta ut nå't i förskott om man säger så.

  Å precis som igår så tycker jag att du ska hålla dig till fotboll. Å nu ska jag kolla resultaten av Allsvenskan som ju började idag eller;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var dumt av mig att ta ut segern i förskott.
   J Södra vann, ska vi tro att den andra nykomlingen oxå vinner i morgon.

   Radera