Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 27 maj 2016

Dagen efter


Tycker du att rubriken låter illavarslande. Du kan vara lugn, så våldsamt firade vi inte vår 15-åriga bröllopsdag. 
D och jag kunde ännu en gång konstatera att vi inte är några champagnemänniskor. Vi tycker båda att denna s k ädla dryck är våldsamt övervärderad. Inte vid någon tillfälle då vi druckit champagne har vi brustit ut i hyllningssång. Likadant igår då champagnen fick åka snålskjuts med Kalixlöjrommen. Den är däremot inte övervärderad. Den är sagolikt god.

Vad menar jag då med rubriken? Jo, förutom att det är första dagen av 15 kommande år med D så är det oxå dagen då jag går runt och öppnar fönster, andas in den rena och klara morgonluften, lyssnar till tystnaden och fåglarnas sång samtidigt som jag njuter av att jag igår klippte alla gräsmattor. Att det efter att jag klippte regnat och fortfarande regnar förstärker min tillfredsställelse med gårdagens insats. Ja det är helt enkelt en ljuvlig morgon så här dagen efter. 
Vårt gamla vildvuxna äppelträd framträder
än mera när gräset är nyklippt.
 

Det som nu är grusbelagt var oxå gräsmatta
när vi flyttade h
it.

Poolen är ännu inte iordningställd för bad.
Poolbänken är i a f på plats.
Även pilstaketets stolpar har prytts med Falu röd.
Bästa torkställningen.
Rosorna är på väg uppåt igen.
D är som alltid delaktig när mitt arbete ska fullbordas.
Jag klipper alla gräsytor, även vid sidan
av gräsmattorna.
Dags igen om en vecka?

18 kommentarer:

 1. En välkrattad gång när den är som vackrast: när stenarna är våta och gräsmattan djupt och frodigt grön.

  Ni har även gjort det så fint runt poolen med trädäcket. Är det som en liten stenlagd sluttning? Och har du möjlighet att njuta av poolen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grusgångar och grusgård hade vi inte kommit på om vi inte anlitat ett proffs för att rita trädgården
   ( http://stevereflekterar.blogspot.se/2009/07/tradgardsprojektet-i-hamn.html ) när vi flyttade hit. Då fanns ingen trädgård, bara gräsytor.
   När vi köpte ny pool för två år sedan så byggde vi oxå nytt trädäck ( http://stevereflekterar.blogspot.se/2013/08/infor-badsasongen-2014_16.html ). Nej, jag kan inte använda poolen, men jag njuter av att D kan ta ett uppfriskande bad när hon känner för det. Och ja, det är en stenlagd sluttning.

   Radera
 2. Tänk att ni inte heller gillar champagne. Totalt överreklamerad! Å jag har då aldrig förstått den nya trenden med att alla dricker cava just nu heller. Lika överreklamerad den - cavan alltså. Eller jag ska egentligen inte yttra mig, då jag aldrig druckit cava, men den påminner ju om champagne bara jag tittar på den;-)

  Du gjorde ett toppen jobb igår och hag förstår att du är väldigt nöjd med din insats. Åsså gillar jag den sista bilden speciellt mycket. Den har "det". Å lufttorkad tvätt är det bästa som finns. Bara doften - mmmmhhhhh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar cava före champagne då den i a f har ett rimligt pris.
   Jag måste säga att jag är ruskigt nöjd med min insats igår. Kroppen protesterar i och för sig idag, men det är sånt man får ta.
   En nybäddad säng med sängkläder nyss intagna från torkställningen borgar för en god natts sömn - mmmmhhhhh - zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

   Radera
  2. Hahaha! Du vet jag har otroligt svårt för "innedrinkar". För några år sedan satt alla med rosévin, nu är det inne och trendigt med cava. Klarar inte av det för att jag faktiskt inte gillar dessa drycker. Roséviner har iofs blivit bättre sägs det, men Matteus (minns du?) på 1980-talet fick mig att spy. Dessutom gillar jag inte kolsyrade viner/champagne. De får mig bara att rapa - oooops, jag vet. Å så har det alltid varit. Vet inte varför. Dricker ingen läst heller för den delen.

   Usch vad långt det svaret blev - måste bero på att jag retar mig på trender som hela 08 verkar hänga på. Varje år liksom...

   PS. Klart kroppen protesterar Steve! Det kallas för träningsvärk. Minns att jag tyckte att träningsvärk dagen efter en fotbollsträning var en "positiv smärta" som jag njöt för fullt av. Å det gör du nog idag också. Är stolt över dig! DS.

   Radera
  3. Trevligt med långa svar tycker jag. Jag är inte heller någon trendnisse. Rosévinerna har dock blivit mycket bättre; de var förr bara ett sötsliskigt blask, men är nu helt ok. Jag dricker inte heller läst?/läsk. Vatten, vin och whisky är mina favoriter. Och så har jag ju en fäbless för Ouzo och Retsina.
   PS. Det här är det närmaste träningsvärk jag kommer numera, men nu ska kroppen snart få sin välförtjänta nattvila. DS.

   Radera
 3. En bra "dagen efter" alltså! Jag tillhör nog de däremot som tycker om champagne, en god sådan och något trevligt tillbehör är aldrig fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En väldigt bra "dagen efter" vill jag påstå.

   Champagne. Ja, smaken är ju som baken och för väl är väl det.

   Radera
 4. Vi tänker lite som du faktiskt. Jag har aldrig förstått den riktiga tjusningen med champagne och köper billigt bubbel om det ska skålas (eftersom jag ändå inte förstår skillnaden). Många andra drycker kan jag uppskatta på ett helt annat sätt! och löjrom förstås...! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har visst landat i samma fack. I vart fall vad gäller champagne och löjrom.

   Radera
 5. Jag tycker också att champagne är överskattat, finns gott om bubbligt vin som är minst lika gott för en tiondel av priset.
  Så vackert ni har i trädgården!! Njuter varja gång ni visar något därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att du gillar att på detta sätt se dig omkring i vår trädgård.

   Radera
 6. Grattis till era 15 år! :)
  Vi firar 10 om ett par veckor.
  Måste också hålla med vad gäller champagne. Tolererar vissa sorter och dricker bara för att man ska. Jätte dumt egentligen. Precis som med mode nära vsr tonåring. Jätte löjligt egentligen. Men söta mousserande viner går däremot ner mycket bättre! ;)
  Rose har jag heller aldrig förstått.
  Rätt eller vitt i min mening!
  Ni har en otroligt stor och härlig tomt. Och välskött som tusan!
  Bra jobbat båda två. Eller är det bara en av er som sliter där? Nej det tror jag inte. Den är för stor för det.
  Ha en fortsatt trevlig helg! :)

  SvaraRadera
 7. Tack och Välkommen! Som väl är så är det inte så ofta man "måste" dricka champagne.
  Ja, vi har en stor och härlig tomt. Att den är välskött är en stor del av njutningen tycker jag.
  Vi bidrar båda till tomtens / trädgårdens utformning , men det är D som sköter "slitgörat"/kroppsarbetet och står för de stora visionerna. Jag bidrar mest med glada tillrop. En viktig syssla klarar jag dock att utföra all den stund jag fortfarande klarar av att "svinga" mig upp på åkgräsklipparen. Gott så.
  Ibland förvånas vi själva över allt vi gjort med tomt och trädgård sedan vi flyttade hit.
  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oops! Nu ser jag ju att du av naturliga skäl inte kan vara med på alla göromål i trädgården.
   Så fel det kan bli ibland!

   Men att klippa gräset är inte fy skam. Ni har ju en enorm gräsmatta!
   Allt gott!

   Radera
  2. Som ny bloggbesökare kan man inte sätta sig in i allt. Jag är fullt nöjd med att klara gräsklippningen. Lika spännande varje år att se om det går.

   Vi har väl 4 normalstora gräsmattor och till det ett antal ytterligare gräsytor så det behövs absolut en åkgräsklippare.
   Ha de gott!

   Radera
 8. Ett fint inlägg i både ord och bild.

  SvaraRadera