Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 15 juni 2016

Vanans makt

Vanans makt skulle oxå kunna uttryckas som en oförmåga att tänka nytt. Redan nu börjar jag fundera på hur jag ska lyckas "sy ihop" detta inlägg. Allra helst som inlägget är sprunget ur en sommarvana jag har; att klippa gräset. 

Nöjd är jag alltid när gräset är klippt. Så oxå igår kväll. Då gick D loss med röjsåg och trimmer och jag äntrade  åkgräsklipparen. Jag har i år börjat klippa på kvällen då det är mycket behagligare och oxå skonsammare för mig som numera inte tål stark värme. Varför har jag inte kommit på det tidigare? Ja, ibland förblir jag undrande. Kan det månne vara vanans makt som haft mig i sitt grepp? Må så vara, nu har jag slunkit ur greppet. Det här är något som jag tror är extra viktigt med stigande ålder; att inse att allt inte kan göras som förr. Men det kan kanske ändå göras om man bara försöker på ett annat /nytt sätt. Ja, det var ungefär hit jag ville komma med inlägget.
Jag älskar nyklippta gräsmattor.

Som sagt.

Den här muren var nästan helt raserad när 
D lagade den ifjol sommar.

Då skapade hon oxå den här vackra rabatten 
med egen kvällssolsplats.Kvällssolen nattar trädgården.

6 kommentarer:

 1. Det var ett väldigt intressant och som jag tycker bra tänkesätt. Man får inte vara rädd för förändringar (katastrofer är väl kanske något man är lite rädd för, men.....), man bör välkomna dem och se nya möjligheter, annars tror jag att vi kanske fortfarande suttit och gnidit två stenar mot varandra för att göra upp eld.....för att dra det till sin spets.
  Vi har en bekant som opererats sex gånger i ryggraden och denna person vägrar tänka nytt. Man kan ju förstå att man vill ha det som det var, men nu är det som det är, tråkigt nog, och personen vägrar acceptera nya metoder, allt ska vara som det varit.....jag kan kanske förstå det också, men....det där att tänka om och välkomna nya sätt och metoder och idéer, det finns ju så många sätt att göra samma saker på....Det blev lite fladdrigt det här, man jag tror du förstår vad jag menar!
  Och nyklippt gräsmatta är supervackert! Det är så det skall vara om man nu har en gräsmatta. Jag har supermycket hösnuva med födseln, och just att klippa gräs har aldrig varit aktuellt för mig, så nu har vi ingen gräsmatta. Tyvärr och tack och lov!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju ibland bli lite spretigt när man både förstår och inte förstår. Jag tror dock att jag mycket väl förstår vad du menar.
   Tråkigt med din hösnuva, men ni har ju tagit konsekvenserna och har därför ingen gräsmatta. Det går antagligen rätt bra att leva utan gräsmatta, men om man nu har gräsmatta så tycker jag att den ska vara välklippt. När jag själv inte längre kan klippa så får jag väl hyra en "klippare". Lösningar finns.
   Ha de gott!

   Radera
 2. Här känner jag faktiskt doften av det nyklippta gräset. Det luktar ju sååååå gott tycker jag.

  Å du har helt rätt. Med stigande ålder gäller det att inse sina begränsningar och att lyssna på kroppen. Sedan hittar man antingen på alternativ till det man kunde göra förr eller så anpassar man sysslorna till det man är kapabel att göra. Å konstigt nog lär jag mig bara den hårda vägen, men då sitter det iaf;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst doftar det gott. På tal om doft så upptäckte jag igår att lavendeln är på väg att gå i blom.
   Den hårda vägen behöver inte vara fel. Kanske kostar lite mera, men det är sånt man får ta. Om det sen oxå sitter så var det värt det.

   Radera
 3. Viken oerhörd tid ni båda måste lägga ned på er trädgård! Men så ger det ju resultat också.

  Här passade jag på att gräva om i landet i går (Helmysko tid på året, jag vet!) och det tackade vildkatterna mig med genom att genast använda den luckrade jorden. Suck! Borde ha hällt vattenhinken på dem i stället! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trädgården tillhör de prioriterade områdena.

   Gräva om landet är aldrig fel. Det brukar alltid betala sig i förlängningen. Katter, dom är som dom är, men dom är goa.

   Radera