Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 16 juni 2016

Pioner och fotboll

Vad har fotbolls-EM med vackra pioner att göra? Inte mycket då den fotboll som hittills uppvisats inte varit särskilt vacker. Jag hade hoppats att det svenska fotbollslandslaget skulle blomma samtidigt med pionerna i år, men tyvärr. Fotbollslandslaget vissnade innan blomningen ens påbörjats.

Härlig pionmix.
Att Sverige ånyo underpresterat torde vi alla vara överens om. Det var t o m en usel insats mot Irland.
Det är bara att bita i det sura äpplet och inse att Sverige inte är bättre. Zlatan kan inte ensam göra allt i alla matcher. Den här gången var han t o m nödgad att ta hjälp av en irländsk back för att spräcka nollan, men vad göra när medspelarna inte vill visa sig?

Några av de svenska spelarna, t ex Sebastian Larsson och Kim Källström, har passerat bästföredatum. Dom har varit bra och bärande spelare i landslaget, men nu är det dags att säga tack och adjö. 

Tyvärr är det väl i morgon just tack och adjö för Sverige då de möter Italien som jag tycker är det lag som hittills presterat bäst i EM. Om nu inte Zlatan vaknat på den där sidan då han är ostoppbar. Som du förstår så försöker jag gripa efter halmstrået.

Sverige är ett litet land ( 9,5 miljoner invånare) vilket förstås återspeglas i internationella mästerskap. Små länder, ännu mindre än Sverige, är oxå Albanien (knappt 3 miljoner invånare) och Island ( drygt 300.0000 invånare).  Albanien  och Island har dock något som Sverige saknar. Hjärta och mod, viktiga ingredienser om man vill nå framgång i internationell fotboll.

Fotbolls-EM handlar dock inte bara om Sveriges framgång, det handlar i första hand om fotboll och sådan finns det gott om kvar att förhoppningsvis kunna njuta av. Närmast ser jag fram emot  "slaget om UK", England - Wales.


6 kommentarer:

 1. Som du förstår så håller jag helt med dig. Målsnåla tråkmatchen rakt igenom. Tänk att Albanien lyckades med att göra en Island i 89 minuter och 34 sekunder. Hade verkligen unnat spelarna ett oavgjort resultat. Åsså har vi ju en David till - Slovakien. Otippat. Skulle inte bli ett dugg förvånat om Wales blir den tredje - eller om det är fjärde - David i sammanhanget.
  Sverige - ja. Ett klackmål till av Zlatan är väl kanske för mycket begärt. Italien är det bästa laget hittills - utan tvekan.

  PS. Förstår inte att du och jag som ju faktiskt KAN fotboll ligger så långt ned i vårt tips. Jag skäms nästan. Nästa tipset ska jag bara slänga ihop som jag gjorde med makens. Han ligger åtminstone på en hedersvärd fjärde plats... än så länge;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att matchen som strax börjar, England - Wales, blir en sån där riktig brittisk holmgång som motvikt till det försiktiga "schackspel" som hittills uppvisats. Det är roligare om matcherna avgörs ute på planen och inte på taktiktavlan.

   Vad gäller tipset så är det nog ingen fördel att kunna mycket, det blir lätt överanalyserat då. Dessutom, det återstår en hel del så vi ska väl inte kasta in handduken.

   Radera
 2. Storebror England tog hem den matchen men det satt hårt inne. Just nu hoppas jag på Nordirland. Sveriges match den lägger vi i glömskans töcken.
  Tyvärr har vissa huliganer också visat sig från den sämsta sidan.
  Vissa fans är helt underbara. Hoppas att du kan se vad Irländska och svenska fans hittar på!
  https://www.facebook.com/sportbibeln/?pnref=story Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit många avgörande mål i "sista minuten". En bra påminnelse om att det gäller att kämpa tills slutsignalen går.
   Ditt hopp om Nordirland slog in. Kul med överraskningar.

   Huliganerna kan vi klara oss förutan. Fotbollsfans finns det tack och lov en hel del kvar av ändå.

   Radera
 3. Pionerna var otroligt vackra. I Sverige hade jag några som var ljust rosa, de var så otroligt fina. Undrar om de står kvar... Huset skulle dräneras om och jag hoppas att de räddade växterna som stod intill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppet finns ju alltid, men hantverkare brukar inte så ofta ömma för växtlighet som är "i vägen" för arbetsinsatserna.

   Radera