Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 1 juli 2016

På kryss (X) med Portugal

Vasco da Gama, en föregångare.

Portugal har varit en stor sjöfararnation så kanske är det därför de lyckats med konststycket att kryssa sig fram till semifinal i fotbolls-EM.Visst är det en prestation att vara i semifinal när man inte vunnit en enda match efter full tid.

Gårdagens semifinal mot Polen, 1-1 vid full tid och seger efter straffar (3-5), tycker jag var ett nytt sömnpiller i detta EM som på intet sätt, undantaget Island, gör propaganda för fotbollen. 

Synonymer till kryssa är t ex  sicksacka, röra sig hit och dit. Det är väl ungefär vad Portugal hittills gjort i EM. Det har nu räckt till medalj då det i EM, till skillnad från VM, inte spelas någon bronsmatch . De båda förlorarna i semifinalerna blir alltså delade bronsmedaljörer.

Några av mina bloggbesökare har ett mycket svalt intresse för fotboll och de som nu ändå plötsligt upptäckt att det pågår ett EM har gjort upptäckten tack vare Island.
Inte beroende på att det spelas en lockande fotboll. Vilket dock inte hindrar mig från att i kväll bänka mig för nästa kvartsfinal, Wales-Belgien.

6 kommentarer:

 1. Kul att du blandar in lite historia bland all fotboll. Det kanske kan göra det en gnutta, men en väldigt lite gnutta intressantare. Ha det så trevligt ikväll där på "bänken" :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad om jag kan göra fotbollen bara en liten gnutta uthärdligare för er ännu "icke troende".

   Det blir passande med en kväll på "bänken" i kväll för här vräker regnet ner hela dagen. Men, idag gör inte det mig nåt då jag klippte allt gräs igår.

   Radera
 2. Jag hade hoppats på tack och adjö för Portugal, men tji fick jag. Portugiserna kan åka till Hollywood och spela döende människor, för det är dom bra på. Speciellt Pepe, som egentligen är duktig som fotbollsspelare också. Han skulle ha gult kort för filmning direkt när han går ut på plan.
  Du förstår att Portugal inte är mitt favoritlag, va?? ,)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt med alla som spelar "den döende svanen" i tid och otid.. Filmning och tröjdragningar ska beivras mycket hårdare tycker jag då det är så uppenbart spelförstörande inslag. Men, gult kort innan matchen startat tycker jag är lite för hårt.

   Ja, jag förstår att Portugal inte tillhör dina favoriter. Igår hade lika väl Polen kunnat vinna. Men, det är inte alltid av godo att göra ett tidigt första mål.

   Radera
 3. Portugal brukar ju inte vara sådär jättebra i stora mästerskap, då deras fixstjärnor har en sällsynd förmåga att underprestera då. Inte helt olik Sverige... Personligen tyckte jag dock att matchen var helt okej, speciellt i första halvlek. Höll iofs också på Polen och tycker synd om killen som missade straffen. Dessutom är jag å förbaskat trött på Ronaldos elänndiga filmningar och hans "divaattityd". Han är en gudabenådad fotbollspelare, ingen tvekan om det, men han tittar ner på sina lagkamrater, vilket jag inte gillar.
  Håller tummarna för Wales ikväll!

  SvaraRadera
 4. Tyvärr har Ronaldo lite väl mycket primadonnamanér. Han är nog inte alltid så kul att ha som lagkamrat.
  Ikväll håller även jag på Wales. Skulle vilja se Bale springa och "bomba" sönder Belgien. Jag ser att jag har 2-0 på mitt tips som när det gjordes gällde två andra nationer. Men, vad gör det, jag har skaffat mig tipserfarenhet. I bästa fall tar jag mig upp ur "Träsket" innan det är över.

  SvaraRadera