Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 juli 2016

Gräsklippning och fotboll, en härlig mix

I torsdags hade D och jag en heldag tillsammans ute i trädgården. Hon rensade alla rabatter och jag klippte alla gräsmattor. När jag hade 1/3 kvar att klippa kom regnet, men jag gav mig f*n på att jag skulle klippa klart. Så blev det oxå och det var med oförställd glädje jag efter uträttat värv parkerade klipparen och sedan pallrade mig in för en värmande dusch.

Inte mindre oförställd var glädjen då jag tidigt igår morse tittade ut. Regnet hade fortsatt på natten och kom sedan att fortsätta större delen av gårdagen. Just detta att jag klippt allt gräs följt av ihållande regn är en alldeles speciell glädje för mig eftersom gräsklippningen är min huvudträdgårdssyssla. Min enda trädgårdssyssla dessutom. Med bara ett ansvarsområde i trädgården så måste jag vara extra aktsam och utföra sysslan med både precision och regelbundenhet. Det man har bara en/ett av ska man vara särskilt rädd om.

Snarast nyfriserat tycker jag.

Rena nöjesfältet.

Poolsäsongen är ännu inte igång.

Rosenbersån har antagit en ny dimension i år efter
D:s idoga omsorg.

Rabatten där nere vid syrénhäcken håller jag ff på att
lära mig allt vad den innehåller.

Lavendeln lyser fortfarande vackert längs 
jordkällarens tak.

Ytan bakom jordkällaren har vi först i år tagit riktigt
i besittning.Bildresultat för wales
Wales är inte att leka med.
Gårdagskvällen avslutades förstås med kvartsfinalen Wales-Belgien. 3-1 efter en fantastisk insats av Wales som vann välförtjänt. Detta trots att det finns mera att ta ut av lagets stora stjärna Gareth Bale. Bäva månde Portugal. 

Wales samtliga mål var riktiga läckerheter; Ashley Williams distinkta nick till 1-1 som föregicks av att Wales lurade Belgien att vara med i bildandet av en "rugbyklunga" i straffområdet, 2-1 av Hal Robson -Kanu som i en enda dragning tillintetgjorde hela Belgiens försvar  och Sam Vokes eleganta nickstyrning till 3-1 in i "bortre hörnet". Inga turmål där inte. I rättvisans namn ska oxå Belgiens 1-0 av Radja Nainggolan nämnas. En riktig rökare från 25 meter rakt upp i krysset. Ögongodis!

Tyvärr för Wales är Aaron Ramsey avstängd i semifinalen efter att ha dragit på sig en "skitvarning" för en hands. Men, Gareth Bale har ännu inte visat upp hela sitt register.

Först ska jag dock avverka Tyskland-Italien i kväll och Frankrike-Island i morgon. Puh!

Att Sverige är utslaget har jag förträngt vid det här laget.
Tack Island och Wales för att ni återgivit mig tron på fotbollen.

6 kommentarer:

 1. Imponerande att Wales tagit sig så långt! Idag ska förresten kanske även vi klippa gräs, även om det inte hör till vanligheterna. Mamma är i sommarstugan och vill att vi kollar gräset och blommorna i hennes hus...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så nu hänger även du med i fotbolls-EM. Visst är det extra roligt när de små nationerna skräller. Att ni ska klippa gräs fick mig att haja till, men när jag läst färdigt förstår jag bättre.

   Radera
 2. Du hade en totalt lyckad dag igår alltså. Bra jobbat med gräsklippningen!

  Å precis som du var jag överlycklig över Wales skräll! Wilmots är nog snart ett minne blott han också.

  Himla synd att Ramsey och backen Davies inte får uppleva landets största triumf på en fotbollsplan, men jag tror nog att Wales kan ge Portugal en match. Snacka om divan Ronaldo och raka motsatsen Bale på samma plan fast nu spelar de mot och inte med varandra. Å vad vi sett hittills i turneringen så är Bale helt klart min favo.

  Tyskland-Italien hoppas det inte blir en antiklimax jämfört med gårdagens match.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var en dag som gjord för mitt välbefinnande.

   Jag tror oxå att Wales kan ge Portugal en match. Wilmots dagar är nog räknade, men så är han oxå på samma "charmnivå" som Hamrén.

   Visst är det surt för de som missar matchen och jag tror att Wales lider mycket av att Ramsey är borta då han visat sig viktig för deras spel och är en bra avlastare av Bale. Risken är väl att Portugal nu kan koncentrera sig på Bale och "döda" honom. Men, så har vi ju det här med hjärta, mod och stolthet som de små nationerna är duktiga på att plocka fram.

   Ikväll är det dags för två stora att visa vad dom kan. Jag hoppas att mina föraningar kommer på skam.

   Radera
 3. Otroligt fin gräsmatta! Om man ska ha gräsmatta så tycker jag att det är precis så det ska se ut. Spänstigt att göra klart trots regnet, men det är sånt som man känner sig extra stolt över efteråt, eller hur! Mycket fin trädgård, den är mer som en liten park tycker jag!
  Och ja, fotbollen. Oliiidligt spännande! Visst var det bra igår med Wales och Belgien. Och Gareth kan bättre, helt klart, han får lägga in en overdrive till nästa match! Och idag är det på't igen och i morgon, riktigt roligt och spännande!
  Ha det gott!


  p.s. ja, drönare, vilket satans otyg. Klart man ska ha sin drönare om man tycker det är kul, men att köra och filma över människors huvuden och sänka ner den, det gillade jag faktiskt inte, jag var vippen att be att han inte skulle göra så, jag blev faktiskt lite orolig och det är nåt jag inte brukar bli och inte irriterad heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Håller helt med dig. Ska man ha gräsmatta så.............Och stolt är jag efter varje klippning.
   Som en liten park. Så har jag aldrig tänkt, men nästa gång jag går ut så ska jag ta en tur i "parken".

   Om Bale har överväxeln kvar då blir det adeus för Portugal.

   Drönare tillhör definitivt inte dina favoriter ser jag, men du var väl inte på vippen att BE utan på vippen att SÄGA IFRÅN. Drönarmarknaden behöver antagligen både saneras och regleras.

   Radera