Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 12 oktober 2016

Rätttvisan har sin gång

Bildresultat för skyldig eller oskyldig
Ja, det är frågan.
Läser en artikel i SvD om ett av alla dessa fall i USA där man misstänker att oskyldiga personer dömts för grova brott. Just detta fall handlar om en 54-årig man som friades efter 18 års fängelse, dömd för våldtäkt och mordförsök 1985 bara för att i november 2005 åter gripas. Nu misstänkt för mord som han 2007 dömdes till livstids fängelse för.

Mannens försvarare hävdar att blod på mordplatsen härstammar från ett blodprov som togs 1996 när mannen satt oskyldigt dömd.

Genom ett test av blodspår, radioaktiv koldatering, som tagits fram av en forskare vid Karolinska Institutet  försöker man nu leda i bevis att polis och åklagare utsatt mannen för en komplott genom att placera blod från 1996 på brottsplatsen 2005.

Om blodet konstateras härstamma från 1996, kommer mannen att frias då? Det blir intressant att följa vad som fortsatt händer i detta nu så uppmärksammade ärende.

Om polis- och åklagarväsende idag kan ägna sig åt dylikt, vad kan inte då hända om presidenten heter Donald Trump. Jag bara undrar.


6 kommentarer:

 1. Ja, inte är det angenäma saker som denna person kommer att göra ifall han får den makten. Demokrati är inget han respekterar, det har han visat många gånger. Blir han vald till ämbetet så får vi nog alla huka oss och säga som Strindberg "det är synd om människorna"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bevare oss väl för den stollen.

   Radera
 2. Det fallet har jag inte hört talas om. Interessant!
  Om det kan bevisas att blodet härstammar från 1996 så måste ju mannen frias. Det har ju hänt flera gånger i bland annt USA att oskyldigt dömda har återfått friheten och fått stora skadestånd. Pengar kan såklart aldrig vara en kompensation för x antal år bakom lås och bom, men jag hoppas att pengarna åtminstone underlättar en liten aning...

  Ja om Trump kommer till makten - "God help us all". För "god" och "prayers" är ju alltid inblandade på ett eller annat sätt när det gäller USA...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han borde ju frias om det nu är som misstänks, men i "det stora landet over there" så vet man aldrig.

   Ja, det är mycket "god" och "prayers" i smutsigheterna som viner i debatten där borta. Blandat med alla vidrigheter så kan man väl säga att det är "en salig blandning". Som dina blogginlägg ibland, men då med en ärlig och vänlig underton.

   Radera
 3. Oj, oj, oj...(och kanske lite "suck" också...)

  SvaraRadera