Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 19 oktober 2016

Kampanjtvätt

Inte särskilt ofta lämnar jag mitt Getingstorp när jag ska skriva dagens blogginlägg. Det pågår trots allt saker där ute i stora världen som man inte kan blunda för. Sånt som kan påverka oss alla oavsett var vi befinner oss. 
Presidentvalskampanjen i USA är nu inne i sitt slutskede och kommer säkert att dominera nyhetsflödet än mera de närmaste veckorna. Jag har i ett antal inlägg ondgjort mig över hur smutsig kampanjen och f f a Donald Trump varit och därför kan det vara på sin plats att även skriva om ljuspunkter i kampanjens kölvatten. En sådan ljuspunkt tycker jag att Michelle Obama är.
Bildresultat för michelle obama speech against trump + october 2016
Michelle Obama imponerar.
I detta tal ( 23:47 ) så tvättade Michelle Obama bort de värsta vidrigheterna från den smutsiga kampanjen. På ett synnerligen trovärdigt och elegant sätt klargjorde hon vad hon tycker om hur "den där oberäknelige" ser (ner) på och talar om kvinnor.

 När jag ser och lyssnar till Michelle Obama så tycker jag att hon  utstrålar mera statsmannamässighet än vad Donald Trump och Hillary Clinton tillsammans lyckas uppamma.

6 kommentarer:

 1. Michelle Obama har vuxit in i rollen som First Lady successivt. Gillar henne skarpt, för hon har "Det" att förmedla tankar/känslor/fakta på ett imponerande sätt. Inte att undra på att Trumps inte speciellt "brighta" och facelyfta och botoxade fru kopierade Michelles tal som hon höll när Obama blev president.

  Orkar inte lyssna på talet, vilket du kanske förstår. Men en sak som "slår" mig att nattens sista debatt inför valet kommer att hållas i Las Vegas. Bättre ställe kunde man inte ha valt för denna löjliga valcirkus. Yvonne min bästis är ju där just nu, fast hon är ju där att försvara sin VM-titel i barbershop. Undrar om hon får en "glimpse" av debatten, eller om hon håller sig till rep, vilket nog är mera givande än valcirkusen.

  Kan du tänka dig vad Trump eller Clinton kan kunna ställa till med när en av dom får makten. "God help us all", för de gillar ju God i USA, men det har jag ju redan sagt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår om du inte orkar lyssna även om det var värt att lyssna till.
   Visst passar det med att ha den avslutande cirkusföreställningen i Las Vegas.
   Vi får väl se vad God kan ha i beredskap för det stora landet over there.

   Radera
 2. Ja, det känns ju som om Michelle Obama vore ett väldigt bra presidentämne. Fast som läget är just nu känns det som om det är många som skulle kunna konkurrera ut de nuvarande kandidaterna. Ser med viss bävan fram mot fortsättningen på "cirkus USA"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Michelle Obama ett presidentämne, men vill hon verkligen solka ner sig med detta ämbete som den pågående kampanjen dagligen släpar i rännstenen.
   Natten som gick fortsatte cirkusen med nya märkligheter. Nu råder oxå tveksamhet huruvida "den oberäknelige" kommer att godkänna valresultatet. Håhåjaja.

   Radera