Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 25 oktober 2016

Höstbestyr

Vår Allt-i-allo A är här och hjälper oss med diverse arbeten både inom- och utomhus. Igår började det med att han rev gärsgårn på baksidan mot skogen och samtidigt fällde en del träd som inte mådde så bra. Höstvindarna brukar varje år visa på att några träd har gjort sitt och kommer att falla för vindarna om vi inte själva fäller dom. Ny gärsgård blir det till våren.
Gärsgårn borta och träd fällda.Kvistar och gammalt gärsgårdsvirke
hamnade i eldningstunnan.

PS. Kan inte undgå att nämna att Sirius igår, via  vinst över Halmstad, är tillbaka i Allsvenskan. Efter dryga 4 decennier. Förra gången det begav sig så bodde/studerade jag i Uppsala och var en trogen gäst på Studenternas. Jag minns särskilt matchen Sirius-Malmö FF den 13 maj 1973.  Då var det festligt , folkligt, fullsatt och Sirius vann med 2-1. De hankade sig med viss möda kvar i Allsvenskan det året, men säsongen därefter var det dags för respass. Men nu, 42 år senare, är det dags för come-back.

6 kommentarer:

 1. Det där var verkligen ett riktigt höstarbete!

  SvaraRadera
 2. Perfekt att ha en Allt-i-allo till hands som utför sådana "måste"-jobb. Trodde ju nästan att ni skulle använda grenarna till att elda med, men där hade jag fel.

  Så kul med Sirius. Ska bli skoj att se om laget klarar sig lika bra som Östersund och Jönköping Södra gjorde i år. Speciellt Östersund blev en riktigt positiv överraskning tycker jag. Andra året i "högsta" divisionen är ju ofta tuffare för nya lag. Ingen aning varför faktiskt, men det är ju många som klarar första årets, men åker ur året efter. Kolla bara Assyriska och Syrianska, de spelar snart i tredje divisionen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. A är guld värd för oss för det finns trots allt jobb som inte ens D klarar. Vi myseldar förvisso under vintern men den ved vi fyllde vedboden med när vi flyttade hit för 8 år sedan är inte slut ännu. Dessutom har vi 2 vedtravar ute bredvid vedboden sedan några år när vi fällde några riktigt stora träd så att elda grenar är inte aktuellt.

   Visst är det kul med nytt friskt blod i Allsvenskan. Det ska visst oxå bli ett nytt Studenternas, men inte förrän 2018.

   Radera
 3. Härliga bilder som verkligen "andas höst på riktigt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det ingen tvekan längre.

   Radera