Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 25 november 2016

Stämningsförstörare

En bild säger mer än tusen ord

Mina senaste inlägg har handlat om Advents- och Julpynt i ett försök att så smått börja skapa den där härliga stämningen som brukar inträda när december står runt knuten.

Ett beprövat sätt att förstöra en god stämning är att föra in politik på scenen och ändå gör jag det idag.

Stefan Löfven (S) mot Anna Kinberg Batra (M) och Jonas Sjöstedt (V) mot Ebba Busch Thor (KD). Det var det försök till partiledardebatt som TV4 bjöd på igår under rubriken "Halvtid". Lika färglös som bilden ovan tycker jag att debatten var. Eller ska jag säga att den var som vanligt, helt i avsaknad av klara besked. Det mesta handlade som brukligt om hur uselt motståndarblocket skött/sköter sig i regeringsställning.

Uttrycket "Politik är att vilja" myntade Olof Palme 1964 och om bara detta gäller så sköter sig svenska politiker bra. För, oj vad dom vill, dom vill massor. Men hur viljan ska omsättas i faktisk handling för att nå resultat avslöjas inte.

När jag lyssnar till svenska politiker så förstår jag att det finns grogrund för att val slutar som presidentvalet i USA där valet kom att handla om att rösta emot något och inte för något. Att något liknande skulle kunna ske i Sverige tror dock gårdagens debattörer/ det svenska politiska etablissemanget inte på. Nej, sånt händer inte i Sverige. Kan man lita på det?

Nästa inlägg kommer inte att handla om politik. Det kan du lita på.

6 kommentarer:

 1. Jag är övertygad om att sånt kan hända även i Sverige - tyvärr. Jag brukar följa debatterna men igår avstod jag, jag missade inget väsentligt förstår jag. Man blir något frustrerad av att lyssna - milt sagt.

  Trevlig advent till dig och familjen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, detsamma till er!

   Ja, varför skulle vi i Sverige vara skyddade/annorlunda. Frustrerad är bara förnamnet.

   Radera
 2. När jag läser ditt inlägg så vet jag än en gång varför jag inte tittar på sådana program. Blir bara deppig och aningen rädd. Väljer att göra en struts med andra ord. Fegt - javisst.

  Å som svar på din fråga så kan jag bara säga att SD och deras framfart i senaste valet är ett klart bevis på att man inte kan lita på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tråkiga är att ett antal politiker gör som du, en struts. Lite ruskigt, eller hur?

   Radera
 3. Jag tittade på de fyras gäng igår. Fast gänget är absolut inte sammansvetsat. Jag kan mycket väl förstå att ett parti ligger under 4% - strecket. Jag skulle önska att spärren höjs till 5%. Det parlamentariska läget skulle förbättras avsevärt. Ju fler partier, desto mer urvattnat blir det. Om vågmästare tycker jag inte. Jag slutar här....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, landet mår inte bättre av ett antal "småtyckare". Några borde följa ditt exempel och "sluta här".

   Radera