Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 27 november 2016

Första Advent

Så här såg det ut 1:a advent i fjol.
Så blir det inte idag då snön lyser med sin frånvaro.
Nu brassar vi på med belysning både inne och ute för att riktigt markera Första Advent. När det mörknar i eftermiddag så tänds ljusstakar i växthuset, i garaget, i verkstaden, i gäststugan och här inne förstås. Det blir oxå marschaller längs gången från grinden upp till huset.

Tomtetrion Jens, Josef och Jonke har flyttat från
Bergslagskaminen till mitt skrivbord.
Jens, Josef och Jonke i närbild. 
Julgran ska D köpa nästa vecka och den sätter vi nog på plats redan nästa helg. Som vanligt så kommer vi att ha granen i glasverandan där den trivs allra bäst och inte fäller ett enda barr fram till att den åker ut nån gång i slutet på januari. Tjugondedag Knut var heligt förr, men numera dansar vi ut julen på känsla.
Så här såg det ut i fjol när
D och Alice klädde granen.

Nu när D har extra bråda dagar så försöker vi hitta maträtter som inte tar så mycket tid i anspråk att laga. Igår bjöd D på en god paj på pinje, feta och broccoli. Med mera. Det blev ånyo en sån där dag då middagen intogs framför TV:n då jag som brukligt  på lördagar tittade på V75, igår från Solvalla. Bra betalt för de som hittade sju rätt, 3,1 miljoner. För mig gäller fortfarande sooner or later.

Det skrällde redan i V75-1 och då var jag borta.
V75 duggar tätt i december så jag har en ny chans redan idag i Gävle

12 kommentarer:

 1. Alltså om jag ska vara ärlig och jämför bilderna på växhuset så föredrar jag fjolårets vita variant. Oh detta trots att jag inte gillar snö som förresten öser ned här ute i form av en snöstorm. Så snart snön även kommer till er;-)

  Om tomtarna tycker jag ungefär samma sak som du gjorde om vår LEDade julgran;-)

  Hoppas att "later" sitter ikväll;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag skulle önska i vart fall liiite snö, det skapar så mycket mera stämning.

   Jag har förstått att vi har lite olika känsla för det där "pyntandet". Tomtarna gillar jag lite extra eftersom dom bara finns i ett ex. Dom är gjorda av en konstnärinna i Sollefteå.

   Jag är i alla fall med efter två lopp så hoppet lever, men det är fem lopp kvar.

   Radera
 2. Det ser ut som riktig julstämning hos er, även utan snö. Vi har haft julstämning i Prag, men nu väntar vi på vårt (försenade) plan hem. I Stockholm blåser det tydligen 19m/s nordan, så det kommer bli en gungig natt ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt med försening. Hemkomna till Stockholm får ni möta vintern så vitt jag förstår. Dessutom känna på hur det är att bo i husbåt, men ni har ju viss vana. Ha de gott!

   Radera
 3. Det är härligt att brassa på med ljus i mörkret. LED-lamporna gör att man förbrukar mindre el trots mer belysning! Trevlig Advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! LED-lamporna ger dock klenare ljus tycker jag. Man kan förstås inte få allt.

   Radera
 4. Jens, Josef och Jonke... Haha! Är det du som har döpt dem eller konstnärinnan? De är så där riktigt fula så de blir lite charmiga. Om du ursäktar... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den charmiga trion var döpta när dom såldes/köptes.

   Radera
 5. Du vet...Plötsligt händer det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får tro på det. Igår hände jag med i fem lopp, men i V75-6 sprack drömmen.

   Radera
 6. Så himla mysiga hus :) påminner om min barndoms jular på landet

  Idag är det jultips för soffan på bloggen:)

  Ha en kanon vecka!

  LOVE Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Kul att Getingstorp påminner om din barndoms jular.

   Radera