Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 8 december 2016

Klockrent 1

Bildresultat för bullseye + dart
Där satt den!

Ibland så läser jag om händelser där personer på ett elegant, fyndigt och välfunnet sätt lyckas ta udden av nedlåtande kritik/uttalanden de utsatts för. Dessa välfunna repliker vill jag gärna sprida vidare under rubriken Klockrent som fortsättningsvis kommer att dyka upp då och då i min blogg. 
Först ut under rubriken är följande:

Häromdagen läste jag om hur Tyskland efter att ha vunnit över San Marino i VM-kvalet i fotboll med 8-0 genom stjärnan Thomas Müller uttalade sig föraktfullt om sina motståndare. 


Det kom senare en replik på detta uttalande från Alan Gasperoni, talesman för San Marinos olympiska kommitté, där han i 10 punkter försöker rättfärdiga att även matcher som denna har sitt berättigande i fotbollsvärlden. Jag tycker att han, speciellt med den snygga avslutningen i punkt nr. 10, fick in en välfunnen fullträff på tyskarna:  ”Matchen hjälper mig också att förstå att även om ni klär er vackrast av alla i era Adidas-uniformer så kommer ni ändå alltid vara de som har vita sockor i era sandaler.” 
Touché!
8 kommentarer:

 1. Jag kan bara hålla med - härlig replik på ett onödigt uttalande.

  SvaraRadera
 2. Klockrent ! Vilket roligt tema :-D ...eller kommer det "bara" att handla om händelser inom fotbollsvärlden, då får jag nog liiite svårt att hänga med, men jag gillar din idé skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det kommer inte att handla bara om fotbollsvärlden. Just denna händelse hade kunnat handla om vad som helst, det var ju repliken och dess avslutning som satt så perfekt. Vi får väl se vad jag hittar härnäst.

   Radera
 3. Den visste nog var den tog! BRA där. Kul idé. Jag gillar när man ger svar på tal på ett elegant sätt!

  SvaraRadera
 4. Eleganta svar har ju så mycket större effekt och möter nog oxå större respekt.
  Dessutom, så mycket trevligare än de hatiska rallarsvingar som idag är så vanliga i medierna.

  SvaraRadera
 5. Läste såklart "utspelet" och Alan Gasperoni's replik till stöddiga och arroganta Müller's uttalande var verkligen klockren! Det är ju inte första gången Müller beter sig på detta sätt. Han må ha varit en gudbenådad målskytt (inte spelare), men hjärnkontoret har då aldrig hängt med hans ben om man säger så. Som människa gillar jag honom inte...

  Himla kul med "Klockrent" som nytt tema här hos dig. Får vi läsare också lägga upp klockrena uttalanden - mot länk till sig såklart, eller vill du ha temat för dig själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Skomakare, bliv vid din läst" har visst aldrig nått fram till Müller.

   Hoppas nu bara att jag kan leva upp till att fylla "Klockrent" med nåt som även ni läsare tycker är klockrent. Om inte så får jag väl veta det. Jag delar så gärna med mig så inte vill jag ha nån ensamrätt på temat. Jag tror på mångfald. Det blir bara roligare med flera vinklingar på vad som kan betecknas som klockrent.

   Radera