Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 9 december 2016

Klockrent? 2 - Nej, inte ens rumsrent


Det här inlägget platsar definitivt inte under rubriken "Klockrent" då det inte innehåller något som är vare sig fyndigt, elegant eller välfunnet. Nej, det som rapporteras ha hänt på Stockholmspolisens julfest i fredags andas snarare motsatsen 


Bildresultat för svensk polis
Stockholmspolisen ska nog nöja sig med
saft och kaka på julfesten
Jag ser i den artikel jag länkar till att somliga vill se julfestbeteendet som en protest mot ledningen och den krisartade situation som Polisen befinner sig i. En märklig protest må jag säga.
Polisen borde i dessa dagar göra allt de kan för att bättra på sitt rykte med tanke på den kritik de utsätts för. Men, ................. Ja, vad är det som sker?

Visst är väl Polisens uppgift att upprätthålla lag och ordning, att minska brottsligheten och bidra till att öka människors trygghet? Känner du dig tryggare efter att ha läst detta?

PS Jag inser förstås att julfestbeteendet inte är nåt som varje enskild polis ställer upp på, men risken med julfester som denna är att det drar vanära över hela poliskåren. Vanära är inget du lätt återställer och vänder till respekt. Respekt är något som måste förtjänas. I fredags blev uppförsbacken för svensk polis ännu brantare.

9 kommentarer:

 1. Rubriken är hur fyndig som helst - men resten är trist att läsa.

  SvaraRadera
 2. Här fick jag faktiskt gå in på din länk. Har nämligen en förmåga att vara väldigt selektiv när jag läser tidningar;-)
  Å så himla trist läsning det blev. Suck!
  Har en kompis som är polis och han tycker att den senaste omorganisationen inom polisen var droppen för alla. Stämningen och missnöjet mot ledningen och de styrande är utbrett och nära att brisera enligt honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska man vara selektiv när man läser tidningar. Trist läsning likafullt och inte minst trist för "normalpolisen" som inte var på den här julfesten.
   Ja, den senaste omorganisationen har inte blivit nån hit direkt så jag kan förstå att det mullrar i leden. Nu brukar ju "fotfolket" inom Polisen sällan vara särskilt nöjda med vare sig ledning eller omorganisationer, men det är illa valt att visa missnöjet på sätt som här omskrivs.
   Politikerna bör ta ett rejält omtag när det gäller såväl ledning, organisation som lönesättning inom Polisen då det är en organisation av oerhörd vikt för samhället. Gör om! Gör rätt!

   Radera

   Radera
 3. Det känns ju lite underligt att man ska behöva ha vakter och låsta dörrar på polisens personalfester... Om allt stämmer som det skrivs om i artikeln kan vi verkligen börja fundera över vilka som arbetar inom vår poliskår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tar mig i a f en funderare när jag läser dylikt. Eftersom inga dementier kommit från Polisen så är väl inte allt i artikeln påhittat.

   Radera
 4. Nu tillhör ju jag dem som helt saknar förtroende för tidningar som Aftonbladet eller Expressen. Tråkig läsning, ja, men en kul bild på polisen fast saft och kaka låter lite trist om det är fest ;-) Nä, jag skulle varken känna mig tryggare eller tvärtom efter att ha läst artikeln, skulle nog vilja ha ett mer pålitligt underlag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt förtroende för dessa tidningar är heller inte orubbat, men likafullt så publicerades denna artikel som jag länkar till i ett stort antal tidningar liksom i SVT. Några dementier har jag inte sett.
   Sedan är det förstås så att du och jag som läsare väljer att tro vad vi vill. Skulle vi haft ett helt pålitligt underlag så hade vi nog varit tvungna att själva vara med på julfesten.

   Att jag väljer att skriva ett inlägg om detta är mycket beroende på att jag tycker att det är oerhört trist att en samhällsbärande organisation som Polisen i dessa dagar bara omnämns i negativa ordalag. Om sedan Polisen genom egna illa valda protestaktioner ytterligare bidrar till den negativa bilden så är det dags att åtgärder vidtas. Så jag upprepar vad jag skrev i mitt svar på BP:s kommentar: Politikerna bör ta ett rejält omtag när det gäller såväl ledning, organisation som lönesättning inom Polisen då det är en myndighet av oerhörd vikt för samhället. Gör om! Gör rätt!

   Radera
  2. Exakt, vi var inte där, liksom att jag inte riktigt hänger med i vad som egentligen händer och sker i Sverige. Tappas förtroendet för polisen och dessutom inom poliskåren, ja, då är vi inne på helt fel spår och det känns naturligtvis skrämmande.

   Radera