Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 22 januari 2017

Vinterskörd

Att D är en trädgårdsentusiast som gärna testar nytt har knappast undgått dig som ofta läser min blogg. I gårdagens middag ingick bl. a. palsternackor. Palsternackor som D, som ett test, låtit vara kvar i en  av odlingsbänkarna och som nu gick alldeles utmärkt att skörda den 21 januari.
Gårdagens skörd av palsternackor.10 kommentarer:

 1. Vackert!

  Har för mig att det är så att de dessutom blir lite sötare när de har fått vara med om lite vinter. Palsternackan är ju tvåårig så om hon låter en eller två stå kvar har hon sedan i augusti massor av fröer att höstså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset som jag vidarebefordrat till D.

   Radera
 2. Helt otroligt! Det var ett bra experiment och ett lyckat sådant!

  SvaraRadera
 3. Vad spännande och roligt. Jag hade ingen aning om att man kunde övervintra dem så där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller, men D vågar alltid testa.

   Radera
 4. Hon är inte bara duktig din D, hon vågar testa och experimentera också med både det ena och det andra. Ett lyckat resultat, grattis :-)
  Tack snälla för dina rader hos mig. Har ju inte varit en särskilt flitig besökare hos mina bloggvänner men det blir nog bättre när jag kommer hem. Känns lite konstigt att åka hem nu när vi äntligen kan börja koppla av men efter två månader behöver hemmet på Malta ses över, post och annat. Kanske åker vi bara hem och vänder ;-)
  Ser att jag även hos dig tar väldigt mycket plats i din blogglista. Det är mitt tema i wordpress som spökar, ska försöka åtgärda det direkt. Ha en fin måndag Steve.

  SvaraRadera
  Svar
  1. D vill att trädgårdsarbetet ska vara lustfyllt så därför testar hon nyheter lite då och då.
   "Kanske åker vi bara hem och vänder ;-)". Det låter rätt häftigt att kunna göra det valet om ni känner för det. Ni borde ju vara på plats en tid för att få njuta av er nya lägenhet. Ha de gott var än ni befinner er!

   PS Jag ser att du redan åtgärdat det där temat som spökat.

   Radera
 5. Så häftigt! Det är ju kanske inte vad man tror, att man ska kunna skörda något i Sverige i januari. Antar att den smakade bra också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken var utsökt. Det blir säkert mera vinterskördar.

   Radera