Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 25 februari 2017

Dagens ungdom

Ofta när jag skriver ett inlägg om något jag tagit del av i media så handlar det om nåt trist och tråkigt som hänt och som skapat feta rubriker som dominerar nyhetsflödet. Extra roligt är att i stället kunna uppmärksamma en liten blänkare om nåt positivt som gjorts. Som t ex denna händelse där två 15-åriga killar förgyllde dagen för en äldre man. En händelse som inte skapar de stora rubrikerna, men ändå är viktig att lyfta fram.
"Det är att göra en god gärning utan att
tänka att det är en god gärning"


Det finns visst hopp ändå för dagens ungdom. Visst blir man glad?

10 kommentarer:

 1. Blir faktiskt lite tårögd. Det killarna gjorde är verkligen hedervärt och som du säger, glädjeämnen lyfts sällan fram utan det är alltid det hemska och tragiska. Är det viktigare? Det hemska? Det blir ju en ond spiral där man till slut tror att allt är hemskt i vårt samhälle. Det är därför jag inte orkar titta på nyheter.

  Däremot har jag funderat lite på den äldre mannen. Jag vet hur jävligt det känns att stå vid kassan och inse att man inte har tillräckligt på kontot eller att kortet inte fungerar. Man vill sjunka genom marken. Undrar då hur set känns när två tonåringar plötsligt betalar för maten. Vääääääldigt kluvet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det nog viktigare än nånsin att lyfta fram de goda exemplen. Här har inte minst media en grannlaga uppgift.

   Kluvet, ja visst. Även här behövs en attitydförändring. När det är hedervärt att ge så ska det rimligtvis inte vara skamfyllt att få / att ta emot.
   Vi har mycket att jobba med, vi människor, och ska det bli nåt gjort så är det bäst att börja med sig själv.

   Radera
 2. Man får lätt en känsla av domedag när man läser de senaste "nyheterna" inte minst nu när demagogen på andra sidan Atlanten trappat upp kriget. Jag känner att jag påverkas men i hela mitt liv har jag följt nyheterna så skall jag tillåta den där galningen påverka mitt liv så mycket att jag avstår från det som jag alltid tyckt vara viktigt?

  Mera solskenshistorier som den du refererar till behövs för lite balans och hopp inför framtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Demagogen ska väl ändå inte få oss att sluta följa nyhetsflödet. Med Trumpfiltret aktiverat.

   Radera
 3. Precis som Emma blev jag lite tårögd här! Vilken solskenshistoria! Så fint gjort av dessa två femtonåringar!
  Just nu behövs det många solskenshistorier som motvikt mot allt vad som händer i USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såna solskenshistorier kan vi aldrig få för många av.

   Radera
 4. Svar: Isbergssallad borde förbjudas. Den smakar bara vatten och ser oaptitligt ut. Jag föredrar RIKTIG sallad som ekblads- och krispsallad till exempel. De är visst betydligt dyrare än vattenvarianten men väl värd pengarna. Det jag gillar med den hamburgarrestaurangen, som förresten gör världens godaste halloumiburgare också, är att de använder närodlade "riktiga" sallader.

  SvaraRadera
 5. Så du är t o m inne på förbudslinjen. Även om jag kan tycka om en fräsch krispig isbergssallad så äter jag mycket mera av andra salladssorter. D odlar ju många olika här på Getingstorp så det serveras oftast flera sorters sallad.
  Extra plus till den restaurangen som använder närodlat. Och plus förstås för att de oxå gör halloumiburgare.

  SvaraRadera
 6. Många ungdomar är väldigt fina, det tvivlar jag inte en sekund på! Tyvärr är de ju oftast dåliga nyheter som syns ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Tyvärr är det snarast en generell regel i media;att det grymma, elaka och eländiga ges plats före de små ljuspunkterna. Kanske är det så enkelt att det är så verkligheten ser ut. Då får vi jobba hårdare på att förändra detta.

   Radera