Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 15 april 2017

Dröm som går om intet?

Långfredagen levde igår upp till sitt dåliga rykte.
D hade satt potatis i hinkar som hon haft inomhus en tid så att den skulle börja gro. Av en överbliven slang som blivit liggande och tillika överbliven markduk så byggde hon i veckan som gått en odlingstunnel och satte ut potatisen i denna. Där i tunneln skulle väl potatisen frodas och den redan långt komna blasten skulle fortsätta dra i höjden. Men, ack vad vi bedrog oss för plötsligt bjöd påsken på snö och kyla och vår midsommardröm gick i kras.
Snötäckt odlingstunnel.

14 kommentarer:

 1. Attans! Men bättre att det kom snö än bara kyla, helt kört kanske det inte är. Snön isolerar ju precis som fiberduken. Du vet,man lever ju på hoppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst lever man på hoppet. Just nu oxå på hoppet att den blåregn som D köpte på trädgårdsmässan i Stockholm förra fredan ska överleva köldattacken.

   Radera
  2. Jag hade en dröm om att ha ett blåregn på min inglasade altan, såg för mitt inre de härliga blomstren hänga där i taket. Efter tre blåregndödsfall gav jag upp...

   Bäst klarade sig dock de som jag frösådde men då tyckte de där äckliga feta pingborrelarverna att de späda blåregnsplantornas rötter var mums på våren. När jag drog upp de mer döda än levande små plantorna så satt det mängder av dem kring rötterna. Eller där rötterna skulle ha suttit, de hade gnagt bort allt. Fy vad äckliga de är!

   Radera
  3. Allt som händer i trädgården är inte njutningsfyllt. Förra sommaren byggde vi en portal till blåregnet
   ( https://stevereflekterar.blogspot.se/2016/05/ett-nytt-litet-tradgardsprojekt.html ) så jag hoppas att den överlever och som planerat får klättra där.

   Radera
 2. Den där snön var väl inte så välkommen direkt! Många påskplaner som blev ändrade skulle jag tro... Önskar er en riktigt glad påsk trots vädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi gör det bästa vi kan av den Påsk som bjuds. Vi kryddar den med lite extra god mat förstås.

   Radera
 3. Men oj vilket bakslag och jag tycker faktiskt riktigt synd D som verkligen jobbat energiskt för att ni skulle få egen odlad färskpotatis till Midsommar. Går det helt om intet, går det inte att rädda eller är det försent att börja om på nytt. Nåja, midsommardrömmen som kanske gått i kras betyder ju inte att längtan till Midsommar gått i kras, finns ju så mycket annat att glädjas åt.
  Önskar en fortsatt fin Påskhelg, trots allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tyvärr, sånt händer. Vi får köpa vår färskpotatis till Midsommar och så får vi försöka skapa nya midsommardrömmar.

   Radera
 4. Om det bara varit snö hade jag tacksamt tagit emot ett tillskott av vatten men kylan som kom är det som skadar. En del perenner här har tagit för mycket stryk ser jag och de första Magnolia blommorna blev svarta förstås. Nu skall det bli ordentliga minusgrader ett flertal dygn framöver, vädret blir allt mer oberäkneligt. Blåregnet lever farligt, kommer troligen direkt från växthus och klarar inte kyla alls. Ställ in det någonstans där det inte blir minusgrader, vad som helst är bättre än utomhus just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kylan är verligen oönskad. D har täckt blåregnet, förhoppningsvis räcker det.

   Radera
 5. Å nej!!! Vädret är verkligen inte att lita på såhär års! Vi har haft sol idag i Tallinn, men det är kallt i luften! Önskar er en fin påskafton oavsett väder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad kan man lita på numera? Ha de gott i Tallinn!

   Radera
 6. Så himla onödigt. Tycker väldigt synd om D som byggde denna coola tunnel - hur smart som helst ju! Läste i en tidning att Närke slog köldrekord inatt - 14 minusgrader. Suck! Gissar att potatisarna inte bara var insnöade utan djupfrysta också. Otroligt synd!
  Ni kan kanske ha färskpotatispremiär lite senare om D planterar nya potatis, men jag antar att hon har tröttnat efter det bakslaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Surt som fan tycker jag.
   D tröttnar aldrig så vi fixar säkert nån premiär ändå.

   Radera