Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 19 april 2017

Ny rabatt och gödselspridning

Igår var det trädgårdsarbete hela dagen för Alice och farmor. Bl. a. så fixade dom till en rejäl pionrabatt och sedan körde dom med elbilen ut hästgödsel till trädgårdens olika odlingsplatser. Dessutom satte dom upp fyra nya, egentillverkade fågelholkar. Det blev, med andra ord, ett rejält dagsverke och Alice åkte hem med många nya trädgårdserfarenheter i bagaget.
I den nygrävda triangeln skapar Alice och farmor
de bästa förutsättningar för en pionrabatt.
Här lastas hästgödsel.

Gödseltransport på gång.

Alice får sitta i farmors knä och ratta.

Det lockar så klart. Två nöjda och glada tjejer. 
Alice och Farmor är ett riktigt radarpar.


10 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder av Alice och D:-) Vilket radarpar, precis som du säger. Så himla kul att Alice få ratta elmoppen själv. Å vet du vad - det jag tänker på är pappor som låter sina söner rattar traktorer eller andra fordon. D låter en tjej göra det, vilket är absolut inte vanligt. Eloge! Detta sagt av en "pojktjej" som hunnit bli panschis;-)

  SvaraRadera
 2. Alice och och D jobbar verkligen bra tillsammans. Det tror jag beror mycket på att Alice får vara med på "riktigt" jobb, inte bara sånt som är påhittat för barn. Hon säger gång på gång att hon skulle vilja bo här hos oss, eller i vart fall stanna åtminstone en vecka varje gång hon kommer. Sånt värmer att höra.
  Panschis på upptiningsresa. De e grejer de! Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Underbart Steve! Och jag tror att Alice trivs för att farmor är klok och inte behandlar henne som en hjälplös "liten flicka"

  SvaraRadera
 4. Så himla bra med hjälp i trädgården! Låter som att ni har en vecka av sommaren redan inbokad, då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill det sig väl så blir det flera veckor.

   Radera
 5. Det är oslagbart med ett team av den sorten... Så härligt att se

  SvaraRadera