Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 22 maj 2017

Mera grekiskt

Efter födelsedagsfesten i lördags så stannade Alice kvar hos oss och på söndagen åkte Farmor och hon och besökte en trädgårdsmarknad, den s k Karlslundsdagen.
Där inhandlade D några nya växter, bl. a. en grekisk tomat till mig. Den ska planteras i en kruka som ska stå i min olivkorg i växthuset. Spännande att få smaka den tomaten.
Elmoppen redo för en tur till växthuset.

Det växer även på stenar.

Så vacker, men jag har glömt namnet.

D bjuder till bords i växthuset.

Osborne är redan på plats.

Liksom Sigge.

Det blev Medelhavstallrik oxå igår.
I krukan växer en grekisk tomat som D köpt till mig. 
Fräsch sommarmåltid.

6 kommentarer:

 1. Tänk vad vårens ankomst, god mat och trevlig samvaro betyder mycket, plus era fina fyrfotingar förstås. Grekisk tomat låter spännande, kan det vara de där stora lite knöliga tro. Du måste förstås visa när första tomaten visa sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog lever man upp när våren är kommen. Jag tror inte att det är den där stora knöliga tomaten, men bildbevis kommer vad det lider.

   Radera
 2. Äntligen kan ni leva i växthuset på sommarvis. Nu är det bara början av säsongen så det blir nog många gånger innan senhösten väller in!

  SvaraRadera
 3. Ytterligare en helt suverän bildkavalkad från ett somrigt och vackert Getingstorp! Gillar blommorna som växer på stenen. Skrattar gott åt din kunskap av blommor - den är lika obefintlig som min;-) Å även om någon talar om för mig namnet på en blomma, så glömmer jag det inom tre sekunder...

  Gillar bilderna med Ozzy och Sigge - undrar om Ozzy snart ska till frissan;-) Hans frisyr påminner om min just nu. Glömde nämligen att klippa mig i Stockholm innan semestern. Så mopp är nog det som jag har på huvudet just nu;-)

  SvaraRadera
 4. Det är inte lätt att hänga med i allt D planterar. Därför skriver jag ofta om det på bloggen, för att stödja minnet. Men, ibland hjälper inte ens det. Blommorna på stenen får mig att tänka på en porlande fjällbäck som söker sig nerför en bergsida.

  Osborne var hos sin frissa Fanny i slutet på mars så det dröjer ett tag till innan återbesök. Kan du inte få din "mopp" åtgärdad i Spanien? Någon frisör finns det väl, alla är väl inte tandläkare.

  SvaraRadera